Армія Білорусі та росіяни проведуть «навчання» біля Житомирської, Волинської та Рівненської областей

01 Вересня 2022, 19:30
Фото ілюстративне 3008
Фото ілюстративне

Ймовірність нового наступу військ Росії з території Білорусі чи вторгнення білоруських військ в Україну на початок осені «залишається низькою», проте на 8–14 вересня там заплановано спільні навчання армії цієї країни-союзниці окупантів із військовими рф та інших країн ОДКБ. 

Про це розповів на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов передає Ліга.Новини.

Основну увагу, як передбачається, на навчаннях буде приділено веденню маневрової оборони з переходом у контрнаступ і – вперше в армії Білорусі – звільненню тимчасово захопленої умовним противником території та виходу на державний кордон.

Читайте також: Реакція світу на війну росії проти України 29 серпня-1 вересня

Від армії Білорусі до навчань залучать органи управління, в/ч та підрозділи Західного оперативного командування РБ.

«Задумом командно-штабного навчання передбачається звільнення частини втраченої території умовної країни. Не виключено, що під так званою «втраченою територією» маються на увазі прикордонні райони Житомирської, Волинської та Рівненської областей», – застеріг Громов.

Все це, наголосив він, відповідає концепції спільних дій збройних сил так званої Союзної держави на українському напрямку.

24 лютого 2022 року з території РФ та Білорусі російські війська розпочали вторгнення з метою захоплення Києва та всієї України. З Білорусі вилітала бойова авіація РФ і завдавалися ракетні удари (які трапляються і зараз). З півночі було окуповано значну частину території Київської, Чернігівської та Сумської областей, понад місяць тривали бойові дії. 

Наприкінці березня – на початку квітня окупантів було відкинуто від столиці та вигнали з України. Були окремі повідомлення, що переодягнені білоруські військові нібито також брали участь у вторгненні, але офіційного підтвердження цих даних немає.

Як наголосив бригадний генерал, Збройні Сили України «готові до будь-якого перебігу подій, у тому числі на північному напрямку нашої країни».

5 лютого 2022 року лукашенко заявляв, що «Україна ніколи з нами не воюватиме», а війська НАТО неспроможні протистояти військам РФ і РБ, «бо ця війна триватиме максимум три-чотири дні», і «поки вони там розгорнуться і надішлють» сюди якісь війська, ми вже стоятимемо біля Ла-Маншу».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024