На Франкфуртському книжковому ярмарку говорили про безпеку українських журналістів

21 Жовтня 2022, 13:36
Франкфуртський книжковий ярмарок 2518
Франкфуртський книжковий ярмарок

Зустрічі з журналістами, письменниками та активістами із шести країн, серед яких і Україна, відбуваються на Франкфуртському книжковому ярмарку. Організатором програми виступила Міжнародна журналістська асоціація (International Journalists Association або «Міжнародні журналісти»).

Головний редактор видання «Погляд», член правління Національної спілки журналістів України (НСЖУ), координатор Центру журналістської солідарності Володимир Бобер, у панельній дискусії з турецьким журналістом Юнусом Ердоґду на тему «Безпека журналістів після початку війни в Україні» розповів про ситуацію в Україні, роботу журналістів в умовах війни та діяльність Центрів журналістської солідарності як ініціативи з допомоги постраждалим журналістам. Про це пише НСЖУ.

Також серед учасників ярмарку поширили спеціальний журнал із статтею голови НСЖУ Сергія Томіленка

 «Нашим професійним кредо є солідарність!» «Журналісти важливі!» – ключове гасло останніх років, – наголошує очільник НСЖУ. – Воно народилося в часи глобального страху перед епідемією COVID-19, коли більшість жителів планети були замкнені карантинними обмеженнями у своїх помешканнях, а журналісти разом із лікарями та працівниками інших екстрених служб продовжували виконувати свій професійний обов’язок. Сьогодні в Україні фраза «Журналісти важливі!» набула нового сенсу: без наполегливої праці медійників світ не усвідомив би того жаху ракетних обстрілів, катувань і вбивств, через який сьогодні проходить український народ».

На Франкфуртському книжковому ярмарку прозвучала позиція НСЖУ 1

Серед учасників зустрічей на Франкфуртському книжковому ярмарку – журналісти, письменники та активісти з України, США, Німеччини, Франції, Швеції та Швейцарії. На 22 жовтня заплановано зустріч із Севгіль Мусаєвою – українською журналісткою, яка входить до списку «100 найвпливовіших людей світу у 2022 році» журналу «Time», головною редакторкою новинного порталу «Українська правда».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024