Три ряди колючого дроту: Польща зведе паркан на кордоні з Калінінградською областю Росії

02 Листопада 2022, 15:38
Паркан з Білоруссю 2112
Паркан з Білоруссю

Польща зведе паркан на кордоні з Калінінградською областю Росії.

Про це заявив Віцепрем'єр Польщі Маріуш Блащак у Твіттері.

«Я прийняв рішення вжити заходів для посилення безпеки на кордоні Польщі з Калінінградською областю, закривши цей кордон. Тому сьогодні почнуться роботи ... з будівництва тимчасового загородження на кордоні з Калінінградською областю. Ми використовуємо досвід, отриманий минулого року. Немає сумніву, що тимчасове загородження захистило польсько-білоруський кордон. Це унеможливило гібридну атаку з білоруської території або значно сповільнило її», – заявив Блащак.

Загородження складатиметься з трьох рядів колючого дроту. Паркан буде висотою два з половиною метри і шириною три метри з польської сторони.

«Ми хочемо, щоб кордон був щільним. ... При цьому будуть проведені роботи з установки пристроїв, які дозволять здійснювати електронне спостереження за кордоном з Калінінградською областю», – додав Блащак. 

До будівництва паркану залучать військовослужбовців інженерно-саперних підрозділів.

Вартість проєкту не називається.

У Міноборони Польщі зазначають, що Кремль націлений на дестабілізацію країни. Зокрема, спробою дестабілізувати ситуацію в країні була провокація потоків нелегальних мігрантів з території Білорусі.

Нагадаємо: у червні прикордонна служба Польщі повідомила про завершення будівництва загородження на кордоні з Білоруссю протяжністю 140 кілометрів. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024