«Ми проти путіна і підтримуємо український народ». Що писали італійські ЗМІ про війну в Україні 6 листопада

07 Листопада 2022, 15:52
«Ми проти путіна і підтримуємо український народ». Що писали італійські ЗМІ про війну в Україні 6 листопада 1432
«Ми проти путіна і підтримуємо український народ». Що писали італійські ЗМІ про війну в Україні 6 листопада

Після початку повномасштабного вторгнення росії перші шпальти провідних світових ЗМІ пишуть про події в Україні. Італійські медіа також публікують актуальні новини про події війни.

Журналісти видання Район.Закордон зібрали актуальну інформацію, що опублікували станом на 6 листопада.

Італія. «La Repubblica» головне фото «Проти війни»

  • «Сто тисяч у Римі: «Негайно припиніть вогонь».
  • Конте: достатньо військової допомоги.
  • У Мілані Календа та Моратті: «Зупиніть конфлікт, підтримавши Київ». Немає права. Зброя в Україну, невідома Сальвіні та Берлусконі»
  • «Небезпечний союз москви та тегерану»

Дрони в росію для нападу на Україну в обмін на раду Москви аятолам, як придушити бунти жінок: пакт між кремлем та тегераном розкриває, що об'єднує автократії, воля до послаблення демократії на міжнародному фронті та необхідність придушення прав людини на фронті.

іранські безпілотники-камікадзе, позбавлені високих технологій та здебільшого виготовлені із пластику, оснащені 36 кг вибухівки, літають на малій висоті та уникають будь-яких засобів електронної протидії. Тактика, вперше застосована іранцями в Ємені, де їх прийняли місцеві повстанці і використовували проти цілей у Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах.

Згідно з дослідженням Фонду Карнегі у Вашингтоні, росія замовила Тегерану не менше 1700 дронів, кілька сотень уже використовували в авіаударах цивільних інфраструктур України. Цим позбавили Київ як мінімум 30 відсотків власної електроенергії.

Читайте також: «Є підозри, що Росія використовувала камери тортур і крематорії», – іспанські ЗМІ – про війну в Україні

«La Stampa» «Ми за мир»

  • «У Римі 100 тисяч на вулицях за припинення вогню в Україні. «Право бути тут».
  • Конте: «Нам потрібні переговори».
  • «Хода у пошуках мрії: між тим, що ми говоримо, і тим, що ми хочемо сказати, існує відстань, іноді нескінченна, хоч і дуже маленька: двозначність, лицемірство, брехня

«Il Manifesto» –  «Мир не російський»

«Нас більше ста тисяч». Парад людей світу у Римі. Величезний архіпелаг світських, католицьких та профспілкових об'єднань закликає до припинення вогню в Україні та дипломатичного шляху припинення війни. Конт: тепер у Києві зброї більше нема. Летта не згоден, він заперечує.

 «Corriere della Sera» – «Мир, демонстрації та суперечки»

Рим і Мілан – за мир в Україні

Рим: Скаути та пенсіонери, студенти та робітники. Кольорові прапори, величезні банери, гасла за мир і проти путіна, але також і проти НАТО.

100 тисяч за словами організаторів (40 тисяч для штаб-квартири поліції), прибули на площу Сан-Джованні з усієї Італії, щоб просити припинити конфлікт, який спустошує Україну і почати переговори з росією.

На заході «Європа за мир» були члени волонтерського сектору: Аклі до Лібера? Спільноти Святого Егідіо та Надзвичайних ситуацій, профспілок CGIL, CISL та UIL.

Долучилося багато політиків. 

Читайте також: Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 7 листопада

Крозетто (міністр оборони, – ред.) «Враховуючи резолюцію за яку проголосували в парламенті,важко приймати рішення про нову постачання зброї», – атакує президент M5S, який додає: «Ми втомилися від військової ескалації, ми хочемо переговорів і  доб’ємося їх, лише силоміць вимагаючи цього на вулицях».

«Ми оцінимо закон про указ, коли він надійде, – відповідає Летта. Ми на всіх площах просимо миру: росія – загарбник,  Україна –. окупована. Ми повинні захищати тих, хто зазнав вторгнення, і робити все можливе, щоб зупинити війну. Треба допомогти українському опору».

Читайте також: Реакція світу на війну росії проти України 7 листопада

На вулиці Мерулана протест групи пацифістів проти Летти: моменти напруги, заклеймовані демократами, через які «ми почувалися як вдома. Кілька екстремістів не можуть забруднити красиву демонстрацію».

«Мир має бути: на цій площі ми об’єднуємо наші надії та думки. Багато хто з нас каже: без миру немає майбутнього», – спільноти Андреа Ріккарді Сант Егідіо.

Солідарність із секретарем Демократичної партії депутаткою Марією Оленою Боскі та віце-президентом палати Фабіо Рампеллі (FdI).


Невдовзі після того, як рев привітав втручання секретаря CGIL Мауріціо Ландіні, який щойно зустрівся з Конте з Андреа Ріккарді, засновником Sant’Egidio та Доном Луїджі Чотті ді Лібера.

«Ми проти путіна і підтримуємо український народ, – каже секретаря CGIL Мауріціо Ландіні. – Але ми не можемо змиритися з війною, тому що ризик ядерного конфлікту реальний».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024