Американські ЗМІ про війну в Україні: «Іран використовує Україну як летальний полігон для випробувань безпілотників»

09 Листопада 2022, 17:27
Фото ілюстративне 684
Фото ілюстративне

Перші шпальти світових ЗМІ продовжують писати про війну росії в Україні. Провідні видання США також публікують інформацію про ключові події на фронті та про все, що відбувається навколо визвольної боротьби.

Журналісти Район.Закордон зібрали актуальну інформацію станом на 7 листопада.

«The Washington Times» – «Іран використовує Україну як летальний полігон для випробувань безпілотників»

росія допомагає зміцнити супротивника США.

Іран готовий вийти з російсько-української війни як набагато небезпечніший супротивник, попереджають аналітики та інсайдери з питань національної безпеки, оскільки його військова програма безпілотників перетворюється на смертоносну «зброю терору», яка врешті решт може кинути виклик деяким із найпередовіших у світі оборонним системам.

Для режиму в Тегерані все більша залежність росії від безпілотників іранського виробництва для її повітряної кампанії в Україні має безліч переваг, включаючи поглиблення дипломатичних і військових зв’язків між двома країнами, в той час, як Іран стає все більш ізольованим від Заходу.

Читайте також: Проміжні вибори в США: що відомо?

Проте експерти вказують на більш тривожну мотивацію, яка може мати наслідки для національної безпеки США та їхніх союзників, в тому числі, включаючи Ізраїль. Використання росією на полі бою іранських безпілотників виробництва Shahed-136 та інших апаратів дає Тегерану інформацію в режимі реального часу про те, як ця зброя працює у зоні бойових дій, які оборонні системи вони здатні перемогти та які їхні найслабші сторони. Ці знання керуватимуть зусиллями Ірану вдосконалити свої безпілотники, щоб зробити їх ще ефективнішими та смертоносними.

Читайте також: «Чи везуть російську нафту хорватські танкери?», – перші шпальти світових ЗМІ про війну росії в Україні

«У той час як США та НАТО скористаються досвідом українських військових, Іран зробить це також»

«Керуючи безпілотниками з Криму, іранці займають місця в першому ряду і можуть повідомляти, які атаки безпілотників були успішними та де можуть бути прогалини в будь-яких системах захисту. Наступне покоління безпілотників Ірану буде набагато складніше зупинити», – написала постійний співробітниця American Enterprise Institute Кетрін Ціммерман у нещодавній статті для видання Пагорб.

Війни є ідеальними лабораторіями для вдосконалення можливостей військових та зброї, якою вони воюють. Нацистська Німеччина винесла уроки, допомагаючи силам Франциско Франко в Громадянській війні в Іспанії в 1930-х роках, а російські сили отримали досвід і ноу-хау в боях за підтримку режиму Башара Асада в Сирії протягом останнього десятиліття.

 

Пані Циммерман та інші вчені б’ють на сполох щодо довгострокових наслідків зв’язку ірансько-російських безпілотників в Україні та за її межами.

Читайте також: Радник Байдена підтвердив контакти з кремлем через російські ядерні погрози

«Різноманітність способів, якими українські військові перешкоджають атакам російських безпілотників, є свідченням того, які засоби захисту вони мають у своєму розпорядженні. Але це також говорить про спеціальну природу відповіді, виявляючи вразливі місця для все більш складних  і випробуваних на практиці  іранських технологій. І це виявляє асиметрію в захисті від загрози»», – сказала вона. 

«WSJ» – «Помічники Байдена та путіна провели секретні переговори

Головний радник президента Байдена з національної безпеки в останні місяці провів конфіденційні бесіди з високопоставленими помічниками президента росії володимира путіна, намагаючись знизити ризик ширшого конфлікту навколо України та застерегти москву від застосування ядерної чи іншої зброї масового знищення, заявили представники США та їх союзників.

Офіційні особи заявили, що радник із національної безпеки США Джейк Салліван зв'язувався телефоном з юрієм ушаковим, радником путіна із зовнішньої політики. Салліван також розмовляв зі своїм прямим колегою в російському уряді миколою патрушевим, додали чиновники. За словами офіційних осіб, мета полягала в тому, щоб захиститися від ризику ескалації та тримати канали зв'язку відкритими, а не обговорювати врегулювання війни в Україні.

На запитання, чи брав участь Салліван у таємних бесідах з ушаковим чи патрушевим, прессекретарка Ради національної безпеки Едрієнн Вотсон відповіла: «Люди заявляють багато про що».

США. «Arkansas Democrat-Gazette» – «Росіяни знову націлилися на голосування в США»

Мета – припинити допомогу Україні

Дослідники виявили нові, хоч і більш вузькоспрямовані дії росії напередодні проміжних виборів у вівторок. Мета, як і раніше, – розпалити гнів консервативних виборців та підірвати довіру до американської виборчої системи. Цього разу, схоже, також спрямоване на підірвання великої військової допомоги Україні з боку адміністрації Байдена.

Виборчі дільниці відкриються у вівторок, в  день виборів,  о 7:30.

 «Зрозуміло, що вони намагаються змусити їх припинити допомогу  Україні», -– сказав Алекс Пліцас, колишній військовослужбовець і співробітник Пентагону з інформаційних операцій, який зараз працює в консалтинговій компанії Providence Consulting Group.

Кампанія з використанням облікових записів, що видають себе за розлючених американців, підлила олії у вогонь найсуперечливіших політичних та культурних проблем у країні сьогодні.

Вона спеціально націлена на кандидатів від демократичної партії у найбільш спірних перегонах, у тому числі на місця в Сенаті Огайо, Арізони та Пенсільванії, розраховуючи, що республіканці у Сенаті та Палаті представників можуть допомогти військовим зусиллям Росії.

«Los Angeles Times» – «Мер Києва зробив страшне попередження»

Українцям кажуть готуватися до зими без тепла, світла та водопостачання.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024