«Ми засуджуємо варварські ракетні удари росії по Україні», – спільна заява лідерів НАТО та G7

16 Листопада 2022, 16:25
Острів Балі 390
Острів Балі

Саміт G-20 у Балі — сімнадцята зустріч глав держав Групи двадцяти та держав-партнерів, яка відбудеться 15–16 листопада 2022 року в Індонезії, на острові Балі.

Спеціальний кореспондент Дмитро Анопченко, який перебуває на місці події, розповідає про все, що відбувається на саміті. 

Ми засуджуємо варварські ракетні удари, які Росія завдала у вівторок по українським містам та цивільній інфраструктурі

Лідери Канади, Європейської комісії, Європейської ради, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Нідерландів, Іспанії, Великобританії та США зустрілися на полях саміту «Великої двадцятки» на острові Балі та опублікували  заяву.

«Ми засуджуємо варварські ракетні удари, які Росія завдала у вівторок по українським містам та цивільній інфраструктурі», – текст заяви.

Ми обговорили вибух, який стався у східній частині Польщі неподалік кордону з Україною.  Ми пропонуємо Польщі нашу повну підтримку та сприяння у подальшому розслідуванні.  Ми домовилися залишатись у тісному контакті для визначення необхідних подальших кроків під час продовження розслідування.

Читайте також: «Українське питання» на G-20: чого чекати?

Ми знову підтверджуємо нашу незмінну підтримку України та українського народу перед російською агресією, що триває, а також нашу готовність притягнути Росію до відповідальності за її зухвалі напади на українські громади навіть у той час, коли G20 проводить зустріч з метою подолання ширших наслідків війни.  Ми всі висловлюємо співчуття сім'ям загиблих у Польщі та Україні.

***

Матеріал створено за підтримки ГО «Інтерньюз-Україна» в межах проєкту «Медійна програма в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024