13 перших шпальт газет Британії про ракетний удар Польщі

16 Листопада 2022, 19:20
13 перших шпальт газет Британії про ракетний удар Польщі 2412
13 перших шпальт газет Британії про ракетний удар Польщі

Переважна більшість із перших шпальт газет Великої Британії 16 листопада присвячені вибухам у Польщі, внаслідок яких загинули двоє людей. Вони наголошують на загрозі ескалації війни в Україні у зв'язку з ракетним ударом по Польщі.

Журналісти Район.Закордон зібрали найактуальнішу інформацію про події в сусідній державі.

Головна тема

Переважна більшість із перших шпальт газет Великої Британії в середу присвячені вибухам у Польщі, внаслідок яких загинули двоє людей. Вони наголошують на загрозі ескалації війни в Україні у зв'язку з ракетним ударом по Польщі.

«The Metro»: «Російські ракети вразили Польщу, а Кремль завдає авіаударів по Україні»

Польська влада проводить термінову нараду з питань безпеки, щоб обговорити можливий напад росії на члена НАТО. Газета зазначає, що російський ракетний обстріл України був одним із наймасштабніших за всю війну. Цілі включали Львів, який знаходиться всього за 43 милі від польського кордону.

Читайте також: Вибухи і «прильоти» в Польщі: що відомо

«The Daily Telegraph» – «російська ракета завдала удару по Польщі»

Російські ракети вбили двох мирних жителів у Польщі. У разі підтвердження інцидент стане першим ударом по території НАТО після вторгнення в Україну в лютому, і є попередження про «серйозну ескалацію». 

Daily Telegraph також опублікував знімок з місця вибуху: поряд із великою вирвою лежить перевернута сільськогосподарська машина неподалік польського села Пшеводів. Хоча Україна не є членом НАТО, її президент Володимир Зеленський заявив, що смертоносний напад на Польщу, члена НАТО, є нападом на всіх нас. Газета повідомляє, що вчора ввечері прем'єр-міністр Польщі провів переговори зі своїм комітетом з безпеки після телефонної розмови з президентом США Джо Байденом.

«i» – «Війна Путіна перекинулася на Польщу»

Існує безліч припущень про те, були ракетні удари навмисними чи ні, і Польща виявляє обережність у формулюваннях, які вона використовує для опису вибуху.

Читайте також: Реакція світу на війну росії проти України 14-16 листопада

«The Guardian»: «росія обстрілює Україну є заяви про влучення ракет до Польщі»

Уряд Польщі провів екстрену нараду після того, як двоє загинули в селі за три милі від кордону.

Зеленський закликав лідерів G20 допомогти покласти край війні після того, як 7 мільйонів будинків залишилися без світла

Вчора росія атакувала Україну приблизно 100 ракетами, залишивши без світла

7 мільйонів будинків кілька заблуканих ракет впали в сусідню Польщу.

Напад, який також позбавив електрики Молдову, стався після того, як президент України Володимир Зеленський закликав лідерів G20 на зустрічі на Балі допомогти припинити війну.

Читайте також: Виступ Зеленського на G20: «формула миру України»

«The Times»: «У смертельному ударі винні росіяни» – заголовок, який попереджає, що те, що могло бути військовою помилкою, ризикує втягнути НАТО в конфлікт

Газета повідомляє про теорію про те, що за ракетним ударом зі смертельним наслідком біля кордону Польщі з Україною може стояти Росія. США та інші міжнародні держави заявили, що проводять розслідування, але ще не поклали провину, тоді як Україна відкинула можливість того, що удар міг бути завданий однією з її зенітно-ракетних комплексів.

«The Daily Express»: «російські ракети вбили двох у Польщі»

«The Daily Mirror»: «російські бомби потрапили в Польщу»

І не приховуючи емоцій у словах, називає вторгнення путіна в Україну «війною тирана». Крім вибухів у Польщі, «Mirror» повідомляє, що у вівторок по Україні було випущено близько 100 ракет.

«Daily Star»: «ПУТІН БОМБІТ НАТО»

«SUN»: «VLAD б'є ракетами по Польщі»

«The Independent»: «росію звинувачують у ракетному ударі по країні НАТО»

Вибух у Польщі біля кордону з Україною забрав життя двох людей.

Володимир Зеленський заявив, що вчора російські ракети влучили в Польщу, що стало «значною ескалацією» конфлікту, оскільки десятки ракетних ударів спричинили нові руйнування по всій Україні. Західні офіційні особи розслідують вибухи в зерновому складі в Пшеводові, Люблін, на південному сході країни НАТО, в результаті яких загинуло двоє людей. У Пентагоні заявили, що не мають інформації, яка б підтверджувала повідомлення про причетність росії.

«The Scotsman»: «російські ракети» вбили двох чоловік у члені НАТО – Польщі»

● Побоювання ескалації війни після повідомлень про падіння ракет у прикордонному селі.

● Кремль заперечує удар, оскільки бомбардування призводять до відключення світла по всій Україні.

Україна звинуватила Росію в ракетному ударі, внаслідок якого загинули двоє людей у члені НАТО - Польщі, що викликало побоювання ескалації конфлікту. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький скликав термінову нараду з національної безпеки. Кремль свою відповідальність заперечує.

«Daily record»: «Путін бомбіт Польщу»

«FT»: «Нарада з питань безпеки у Польщі після загибелі двох людей біля України»

Учора ввечері Варшава скликала екстрену нараду з питань безпеки після того, як, як повідомляється, двох людей було вбито внаслідок ракетного удару в сільській місцевості недалеко від України.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024