Прем'єр-міністр Угорщини з’явився на футбольному матчі з шарфом, де зображена карта «Великої Угорщини»

22 Листопада 2022, 15:43
Прем'єр-міністр Угорщини з’явився на футбольному матчі з шарфом, де зображена карта «Великої Угорщини» 861
Прем'єр-міністр Угорщини з’явився на футбольному матчі з шарфом, де зображена карта «Великої Угорщини»

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан з’явився на футбольному матчі збірної Угорщини з шарфом, на якому зображена карта «Великої Угорщини» з частинами сусідніх держав у її складі.

​​Орбан відповів на скандальний шарф з «Великою Угорщиною»: футбол — поза політикою. Футбол – це не політика. Давайте не вбачати те, чого немає. Збірна Угорщини – команда всіх угорців, де б вони не жили!», – написав Орбан на своїй сторінці у Facebook, додавши до останньої фрази угорські прапори.

Про це повідомляє Romania Journal інформує Укрінформ.

На шарфі зображена карта Угорщини з частинами низки країн ЄС, зокрема Румунії та України. Відео із заходу було опубліковане на сторінці Орбана у Фейсбуці.

«Безвідповідальна поведінка Віктора Орбана, який з'явився з шарфом із картою Великої Угорщини. Це ревізіоністський жест, який ставить Орбана поруч із путіним, який також мріє змінити кордони… Орбан повинен відповідати за такі дії, несумісні зі статусом члена сім’ї ліберальних демократій», – прокоментував інцидент румунський депутат Європарламенту Алін Мітуца.

Читайте також: Бельгія першою в ЄС легалізувала чотириденний робочий тиждень

«Прем'єр-міністр Угорщини – у шарфі з картою «Великої Угорщини». Як заспокійливо для сусідів Угорщини», – зауважив німецький депутат Європарламенту Даніель Фройнд у Твіттері.

Своєю чергою Міністерство закордонних справ України запросить посла Угорщини у зв’язку з появою прем'єр-міністра Віктора Орбана на футбольному матчі з шаликом,на якому зображено карту «Великої Угорщини» з частинами української території.

Про це повідомив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

«Пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин. До МЗС України буде запрошений угорський посол, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Віктора Орбана. Очікуємо на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхань на територіальну цілісність України», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, Орбан вже не вперше використовує карту «Великої Угорщини"» Два роки тому він побажав успіху старшокласникам в іспиті з історії, опублікувавши зображення земної кулі з політичною картою світу 1862 року на передньому плані. На карті зображені землі, які Королівство Угорщина втратило згідно з Тріанонським договором 4 червня 1920 року.

«Велика Угорщина» – це широкий загальний термін, що складається з іредентичних і ревізіоністських політичних ідей. Ідея пов'язана з угорським ревізіонізмом. Його мета — відновити кордони, які були до Першої світової війни у Королівстві Угорщини або принаймні повернути собі контроль над угорськими населеними пунктами в сусідніх з Угорщиною країнах.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024