437 вбитих дітей: що пишуть світові ЗМІ про війну росії в Україні

23 Листопада 2022, 00:12
437 вбитих дітей: що пишуть світові ЗМІ про війну росії в Україні 281
437 вбитих дітей: що пишуть світові ЗМІ про війну росії в Україні

Перші шпальти світових ЗМІ продовжують наповнювати новинами про війну росії в Україні.

Журналісти Район.Закордон зібрали найактуальнішу інформацію з закордонних газет.

Головні теми: 

  • Польський генерал НАТО: «Ми готувалися до війни з 2016 року». «США 8 років тренували Київ проти росії».

  • Чи може Сі натиснути на путіна, щоб він пішов на переговори з Україною?

  • Українців в Ірландії до кінця року стане понад 70 тисяч осіб.

  • Супутникові знімки показують: росія рухається до окопної війни.

  • Наплив українських біженців до Польщі — безпрецедентний результат у європейській історії. Безпрецедентний його масштаб і масовий відгук польського суспільства, в якому за дев'ять місяців після російського вторгнення в Україну проживає понад три мільйони українців.

  • За даними українських слідчих, у російсько-загарбницькій війні в Україні загинули понад 8 300 мирних жителів. Серед них 437 дітей.

  • Стан Бундесверу погіршується.

  • російська армія бомбить Херсон: стрілянина по людях у черзі за їжею.

  • ООН висловлює стурбованість через черговий обстріл української АЕС.

  • Українські чиновники закликали людей з нещодавно відвойованих територій евакуюватися, оскільки країна намагається зменшити навантаження на свою пошкоджену електричну мережу напередодні зими.

«Diário de Coimbra»: «Європа визнала Росію як державу спонсором тероризму»

Велика Британія: «Україна розгорне «пастки дронів»

Всередині бойового штабу НАТО сталася тривожна метушня, коли лідери затамували подих і президенти та прем'єр-міністри на Балі схоплювалися з ліжок посеред ночі. Це показує, наскільки вони бояться поширення війни в Україні.

Італія. «La Stampa»: «Херсон, у російських катівнях» 

«Il Fatto Quotidiano»: Польський генерал НАТО: «Ми готувалися до війни з 2016 року». «США 8 років тренували Київ проти росії»

  • ЄС обіцяв 23 мільярди зброї, але ніхто не хоче за це платити. МАГАТЕ засудило бомбардування підконтрольної Росії Запорізької електростанції. 

  • Українці: «Переговори були б капітуляцією».

Ватикан «Losservatore romano»: «У Запоріжжі все ще небезпечні бої»

Іспанія «ARA»: «Чи може Сі натиснути на Путіна, щоб він пішов на переговори з Україною?»

«EL MUNDO»:«Вільна журналістика під час війни: день у «Kyiv Independent»

EL MUNDO, у редакції газети, яка стала незалежним свідком війни, яку він описує як зіткнення двох світів.

«Irish Times»: «Україна: Організація ООН з нагляду за ядерною енергетикою заявила, що сили, які обстріляли Запорізьку АЕС, «граються з вогнем»

Нідерланди «de Volkskrant»: «Супутникові знімки показують: росія рухається до окопної війни»

«Diário de Coimbra»: «Європа визнала Росію як державу спонсором тероризму»

Німеччина «Potsdamer Neueste Nachrichten»: «Україна: з початку війни вбито 8300 мирних жителів»

За даними українських слідчих, у російсько-загарбницькій війні в Україні загинули понад 8300 мирних жителів. 

Серед них 437 дітей, повідомив генпрокурор Андрій Костін, повідомляє в неділю інтернет-портал «Уніан». 

У війні, яка тривала майже дев'ять місяців, було поранено понад 11 тисяч осіб. Однак, за словами Костіна, реальна кількість жертв, швидше за все, буде більшою, оскільки українська влада поки не має доступу до деяких окупованих Росією територій. 

У звільнених регіонах українські війська продовжують знаходити тіла та докази ймовірних звірств. Українська влада наразі зареєструвала понад 45 тисяч військових злочинів. Повідомлено про підозру у вчиненні військових злочинців 216 особам, у тому числі 17 російським військовополоненим.

На вихідних знову загострилася ситуація на найбільшій у Європі АЕС у Запоріжжі. Міжнародне енергетичне агентство (МАГАТЕ) повідомило про кілька сильних вибухів у неділю з посиланням на власних експертів на місці. Поки що пошкодження не вплинули на ядерну безпеку. Відповідальність за це поклали одна на одну росія та Україна.

«Der Tagesspiegel»: «Чотири запитання до Йозефа Йоффе. Що робить світ?

Чемпіонат світу у Катарі стартував. Хіба всі команди, які серйозно ставляться до прав людини, не повинні хотіти вилетіти у першому раунді?

FIFA вже пробачила ЧС-2018 у Путінленді; світовий спорт не гидливий, як показали Олімпійські ігри у нацистській Німеччині, москві та Пекіні.

Катар – лиходій-дитина проти цих диктатур, хоча вони заборонили пиво в районі стадіону в останню хвилину і тепер протверезять уболівальників, які там побували. Пиво та м'яч – близнюки, але трагедія не така велика. Якщо ви хочете напитися, ви можете зробити це в міжнародних готелях, а потім вештатися на стадіоні.

 Медіамагнат Мердок відмовляється від Дональда Трампа: чи зможе він тепер стати президентом?

Ніколи і ніколи – якщо провідні ЗМІ Мердока, такі як Fox News та New York Post, а також, що неохоче, елітний Wall Street Journal, відпишуться від Трампа. Ще у липні «Post» відхилив Трампа як «негідного» кандидата у президенти. У середу вона поховала новину про пропозицію Трампа на 26 сторінці; заголовок: "Людина з Флориди робить оголошення". Зневага була велика

Ілон Маск заганяє Твіттер у кут?

Соціальні мережі, такі як Facebook, зараз звільняють тисячі співробітників, як і глобальний універмаг Amazon. Якщо Маск їх не звільнить, він піде сам. Зовні люди, схоже, втрачають інтерес до монополістів; ринок був фрагментований протягом багатьох років. Як і у випадку з газетами, де читачі групуються навколо тих, хто підтверджує їхню думку. Вони щебечуть у своєму районі; глобальний ринок стає надто переповненим прилавками, де бачимо лише те, що хочемо бачити. Громадська сфера, Агора, як основа демократії, стає фікцією. Племінна політика процвітає.

Останнє слово про криптоіндустрію...

Ніколи не купував фінансових продуктів, у яких не розбирався, – наприклад, деривативи, які спричинили крах 2008 року. Але ринок знає історію божевілля. Найвідоміший міхур - це повальне захоплення голландськими тюльпанами, коли цибулина коштувала стільки ж, скільки міський особняк у 1637 році. Біткойн у сто разів складніший, і цього місяця його доларова вартість впала на третину. 

Те, що злітає в небо як ракета, знову розбивається об землю. Заведіть собі поштову ощадну книжку, що тепер називається Sparcard. Або федеральні облігації: помірні відсоткові ставки, довгострокова максимальна безпека. І широко вкладайте зароблені гроші. Так ви не розбагатієте, але й не розоритеся.

 «F.A.Z.»: «Стан Бундесверу погіршується»

  • Війська слабшають з кожним днем ​​під Ламбрехтом

  • Хьогль: не може так бути далі

Через дев'ять місяців після початку російської війни в Україні, на думку оборонних експертів, Бундесвер перебуває в гіршому становищі, ніж раніше. Сумніви щодо модернізації Бундесверу для національної та альянсної оборони існують не лише на військовій базі. Млява реалізація постанов парламенту також викликає занепокоєння у військового комісара Єви Хьогль. «Ми не можемо дозволити собі так продовжувати. Ситуація вимагає швидкої та послідовної зміни напрямку», – сказала вона f.a.Z. 

Зусилля є, каже Хьогль, «але боюся, що цього буде недостатньо».

Посилюється критика і серед депутатів Бундестагу. Заступник голови парламентської групи Союзу Йоганн Вадефуль вважає, що відповідальність за поганий стан збройних сил лежить на соціал-демократичному міністрі Крістін Ламбрехт. За його словами, через дев’ять місяців після оголошення спеціального фонду на жаль можливо констатувати, що Міністерство оборони не виконує необхідних заходів із закупівель. 

«З боку міністра Ламбрехта бракує політичної волі та лідерства. Під вашою відповідальністю Бундесвер з кожним днем ​​слабшає, а не зміцнюється. Зараз це фатальний розвиток подій».

Не лише в опозиції критикують відсутність контрактів і замовлень на проекти озброєння. Голова Зелених у бюджетному комітеті Себастьян Шефер сказав: «Після проголошення федеральним канцлером переломного моменту Міністерство оборони довго чекало, перш ніж подати пропозиції щодо закупівлі озброєння. Кошти зі спецфонду є, але ще не використані».

Комітет, який має надавати консультації щодо проектів із закупівель, таких як бойові літаки та фрегати, а також гроші для оцифрування армії, був створений лише 8 листопада. 

Голова комітету, Вібке Есдар зазначив, що міністерство оборони лише 11 листопада подало економічний план для спеціального фонду. Перше засідання комітету заплановано на лютий, щоб розглянути це питання.

Якщо вам цікаво, чи не збожеволів вас виступ Джанні Інфантіно в Досі в суботу в Міжнародній футбольній асоціації (ФІФА), згадайте Йозефа Блаттера.

 У 2014 році попередник Інфантіно на посаді президента ФІФА в Бразилії галюцинував про міжпланетні футбольні турніри на позаземних небесних тілах, які можуть стати можливими в майбутньому. Зовнішній вигляд Інфантіно та його заява про те, що він почувається арабом, катарцем та африканцем, а також геєм, інвалідом та робітником-мігрантом, — ще одна цегла з тієї мішанини зарозумілості та вульгарності, з якої ФІФА будує свій футбольний божевільний будинок.

У цьому будинку такі поява не випадковість, а програма. Інфантіно закликав футбольні асоціації, які беруть участь у чемпіонаті світу в Катарі, зосередитися на футболі, а потім вилетів на саміт G-20 на Балі, щоб закликати до припинення вогню за відсутності путіна.

Агітація за мир між росією та уУкраїною заради футболу. І ось, у Досі, Інфантіно представився світовій громадськості жертвою дискримінації, адже в дитинстві його дражнили у Швейцарії через руде волосся та інше.

Нікому не треба мати жодних ілюзій: так і буде далі. Наступної весни Інфантіно буде переобрано президентом ФІФА. Йому не потрібні ті небагато європейських голосів, які він відштовхує своїми виступами, подібними до виступів на Балі і в Досі. Німецька футбольна спілка тепер перебуває в опозиції. Їхній вислів — DFB не висуватиме Інфантіно на переобрання, але й не матиме кандидата-противника — у кращому разі крок уперед порівняно з майже некритичним співробітництвом минулого. Щоб завоювати довіру, футбольна асоціація з найбільшою кількістю членів у світі має розробити альтернативу мегакоманії ФІФА, яка має голову, руки та ноги, інакше гра програна.

Швеція «Dagens Nyheter»: «Херсон святкує після окупації»

Хорватія «Večernji list»: «Новий директор компанії «Шейха»: росіянка, пов'язана з Хорватією»

У російській компанії «СБК АРТ», що належить Саїфу Алкетбі і в яку були переведені гроші від продажу частки Ощадбанку в Fortenova, призначено нового директора. Як з'ясувала «Вечірні», її звуть Ірина Олегівна Шамраєва і з 15 листопада вона офіційно є директором компанії, що належить громадянину Об'єднаних Арабських Еміратів, повне ім'я якого Саїф Джаффар Сухайл Мархан Алкетбі

Ірина Олегівна Шамраєва кілька разів зупинялася у Хорватії — за даними eVisitor, системи, яка реєструє реєстрацію гостей у Хорватії, вона була гостем у готелях Jadranka Group на Малі Лошині у 2020, 2021 та 2022 роках. Група належить Предрагу Перенчевичу та Крешіміру Філіповичу, і кілька добре поінформованих джерел пов'язують останнього з угодою щодо пакету акцій Ощадбанку.

Кар'єра Ірини Олегівни Шамраєвої у ділових колах Росії представляє цікаву картину. До цього вона започаткувала компанію ТОВ «Паралель ЮК», але теж вийшла з неї. Вона - особисто або через спільників - пов'язана майже з 50 компаніями, в яких в основному працює один співробітник або зовсім немає співробітників, а їх виторг обчислюється мільйонами рублів. Значною мірою ці компанії діють по тому самому принципу: вони засновуються, потім продаються, після чого часто-густо відбувається лише одна угода, тобто. передача права власності чи грошей.

Компанія СБК АРТ була зареєстрована 11 місяців тому, 10 грудня 2021 року, як компанія з купівлі-продажу активів. Засновниками виступили СБК Актив і СБК Уран і вона була заснована з мінімальною для таких компаній сумою - близько 1000 кун, але 31 жовтня – останній день терміну, коли активи Ощадбанку, компанії, що знаходиться під санкціями в ЄС, можна було купити, але тільки з отриманням дозволу регулятора, якого навіть не запитували – власника Саїфа Алкетбі

Попередній директор Євген Олексійович Борисенко залишиться на цій посаді ще на два тижні, а потім 15 листопада його змінить Ірина Шамараєва. Досі Євген Олексійович Борисенко був директором у низці компаній – серед них УК Сіті Про, УК Глобал Сіті, БМПК Капітал.

Штаб-квартири всіх цих компаній, а також СБК АРТ, СБК Уран та СБК Активу знаходяться за однією адресою: Ленінградський проспект, 37А. Всі вони розташовані в одному будинку, різниця лише в номерах і поверхах, які вказані як точна штаб-квартира компанії – один знаходиться на четвертому поверсі, інший на 10 поверсі, одна у кімнаті 41, інша – 73.

Засновник СБК АРТ, компанія СБК Актив, за даними російської податкової інспекції, минулого року мала дохід 301 млн. рублів і не мала співробітників. Він був заснований у 2014 році і досі кілька разів переходив із рук до рук.

Другий засновник СБК АРТ, компанія СБК Уран, минулого року мала 149 млн. рублів виручки та одного співробітника. В обох компаніях фігурує ім'я Дмитра Володимировича Банцекіна, який пов'язаний приблизно з 20 іншими компаніями, включаючи Сбербанк Капітал.

Відомо, що Ощадбанк заснував компанію для угоди з продажу своєї частки в Fortenova, але загальний погляд на те, як вона функціонує, і на групу осіб, які формально володіють такими компаніями, дозволяє припустити, що це часто буває так. фронтів. За всіма формальними суб'єктами продажу стоїть низка капілярно пов'язаних компаній. Схожий інвестиційний профіль має і Алкетбі, який, за загальнодоступними даними, заснував чи був директором у десятці компаній, хто в ОАЕ, хто у Великій Британії, і через рік-два їх покине чи закриє.

Розслідування того, що саме сталося із продажем заморожених активів Ощадбанку і хто до неї причетний, триває й досі. СБК АРТ зареєстровано в Москві, а столиця знаходиться під юрисдикцією голландської судової системи. Для того, щоб Алкетбі або будь-хто інший міг отримати право власності на Fortenova, йому спочатку необхідне схвалення органу, який контролює виконання санкцій, а потім реєстрація права власності у призначеній установі в Нідерландах. 

Коли розслідування буде завершено і кістки дійових осіб будуть у порядку, стане ясно, чи був якийсь громадянин Хорватії причетний таким чином, щоб він намагався обійти санкції, які ЄС і, отже, Хорватія запровадили щодо активів Ощадбанку.

Ізраїль «The Jerusalem Post»: «ООН висловлює стурбованість через черговий обстріл української АЕС»

Українська Запорізька атомна електростанція, яка перебуває під контролем Росії, зазнала обстрілу в неділю, що викликало засудження ядерної служби ООН, яка заявила, що такі напади становлять загрозу великої ядерної катастрофи.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що в суботу ввечері та в неділю на найбільшій атомній електростанції Європи пролунали більше десятка вибухів. 

Москва і Київ звинуватили в обстрілі один одного. «Новини від нашої команди вчора та сьогодні вранці надзвичайно тривожні», — сказав глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі. « На майданчику цієї великої атомної електростанції сталися вибухи, що абсолютно неприпустимо. Хто б не стояв за цим, це має бути негайно припинено. Як я вже багато разів казав, ви граєтесь з вогнем!»

Посилаючись на інформацію, надану керівництвом станції, команда МАГАТЕ на місці заявила, що деякі будівлі, системи та обладнання на майданчику були пошкоджені, але поки що жодне з них не є критичним для ядерної безпеки.

Неодноразові обстріли АЄС на півдні України, який Росія взяла під свій контроль незабаром після лютневого вторгнення, викликали занепокоєння щодо потенційної серйозної аварії лише за 500 км. з місця найстрашнішої у світі ядерної аварії, Чорнобильської катастрофи 1986 року.

США «The Wall Street Journal»: «Українські чиновники закликали людей з нещодавно відвойованих територій евакуюватися, оскільки країна намагається зменшити навантаження на свою пошкоджену електричну мережу напередодні зими»

«WP»: «Завдання становиться більше у міру того, як Україна просувається вперед»

Неподалік цього населеного пункту на східному березі річки Оскіл українські сили натрапили на стіну опору росіян, намагаючись продовжити контрнаступ, який лише два місяці тому з приголомшливою швидкістю охопив навколишні землі.

Андрій, військовослужбовець 92-ї механізованої бригади України, не знав, що сказати, коли днями з'явилася група офіцерів української розвідки та запитала про наступ його підрозділу на Сватове, невелике місто в Луганській області, окуповане з березня.

«Наскільки чесним я маю бути?» – сказав Андрій, відмовившись назвати своє прізвище чи звання, оскільки не уповноважений виступати перед журналістами.

Настала довга пауза.

«Це буде дуже важко», – зізнався він.

Після низки осінніх перемог Києва війна в Україні наближається до чергового переломного моменту.

Підпис під фото: Українські солдати ведуть самохідну гаубицю путівцем у п'ятницю в Херсонській області

«Arkansas Democrat-Gazette»: «На Запорізькій атомній станції знову обстріли»

Вибухи закінчуються відносним спокоєм.

Підпис під фото: Українські військові обстріляли з артилерії російські позиції в неділю поблизу Бахмута в Донецькій області України.

Португалія «Publico»: «Москва домовилася з Іраном про виробництво безпілотників у росії»

Німеччина «Potsdamer Neueste Nachrichten»: «Україна: з початку війни вбито 8300 мирних жителів»

За даними українських слідчих, у російсько-загарбницькій війні в Україні загинули понад 8300 мирних жителів. 

Серед них 437 дітей, повідомив генпрокурор Андрій Костін, повідомляє в неділю інтернет-портал "Уніан". 

У війні, яка тривала майже дев'ять місяців, було поранено понад 11 тисяч осіб. Однак, за словами Костіна, реальна кількість жертв, швидше за все, буде більшою, оскільки українська влада поки не має доступу до деяких окупованих Росією територій. У звільнених регіонах українські війська продовжують знаходити тіла та докази ймовірних звірств. Українська влада наразі зареєструвала понад 45 тисяч військових злочинів. Повідомлено про підозру у вчиненні військових злочинців 216 особам, у тому числі 17 російським військовополоненим.

На вихідних знову загострилася ситуація на найбільшій у Європі АЕС у Запоріжжі. Міжнародне енергетичне агентство (МАГАТЕ) повідомило про кілька сильних вибухів у неділю з посиланням на власних експертів на місці. Поки що пошкодження не вплинули на ядерну безпеку. Відповідальність за це поклали одна на одну росія та Україна.

«Der Tagesspiegel»: «Чотири запитання до Йозефа Йоффе: що робить світ?

Чемпіонат світу у Катарі стартував. Хіба всі команди, які серйозно ставляться до прав людини, не повинні хотіти вилетіти у першому раунді?

FIFA вже пробачила ЧС-2018 у Путінленді; світовий спорт не гидливий, як показали Олімпійські ігри у нацистській Німеччині, Москві та Пекіні.

Катар – лиходій-дитина проти цих диктатур, хоча вони заборонили пиво в районі стадіону в останню хвилину і тепер протверезять уболівальників, які там побували. Пиво та м'яч — близнюки, але трагедія не така велика. Якщо ви хочете напитися, ви можете зробити це в міжнародних готелях, а потім вештатися на стадіоні.

 Медіамагнат Мердок відмовляється від Дональда Трампа: чи зможе він тепер стати президентом?

Ніколи і ніколи – якщо провідні ЗМІ Мердока, такі як Fox News та New York Post, а також, що неохоче, елітний Wall Street Journal, відпишуться від Трампа. Ще у липні «Post» відхилив Трампа як «негідного» кандидата у президенти. У середу вона поховала новину про пропозицію Трампа на 26 сторінці; заголовок: "Людина з Флориди робить оголошення". Зневага була велика

Ілон Маск заганяє Твіттер у кут?

Соціальні мережі, такі як Facebook, зараз звільняють тисячі співробітників, як і глобальний універмаг Amazon. Якщо Маск їх не звільнить, він піде сам. Зовні люди, схоже, втрачають інтерес до монополістів; ринок був фрагментований протягом багатьох років. Як і у випадку з газетами, де читачі групуються навколо тих, хто підтверджує їхню думку. Вони щебечуть у своєму районі; глобальний ринок стає надто переповненим прилавками, де бачимо лише те, що хочемо бачити. Громадська сфера, Агора, як основа демократії, стає фікцією. Племінна політика процвітає.

Останнє слово про криптоіндустрію...

Ніколи не купував фінансових продуктів, у яких не розбирався, — наприклад, деривативи, які спричинили крах 2008 року. Але ринок знає історію божевілля. Найвідоміший міхур – це повальне захоплення голландськими тюльпанами, коли цибулина коштувала стільки ж, скільки міський особняк у 1637 році. Біткойн у сто разів складніший, і цього місяця його доларова вартість впала на третину. Те, що злітає в небо як ракета, знову розбивається об землю. Заведіть собі поштову ощадну книжку, що тепер називається Sparcard. Або федеральні облігації: помірні відсоткові ставки, довгострокова максимальна безпека. І широко вкладайте зароблені гроші. Так ви не розбагатієте, але й не розоритеся.

 «F.A.Z.» - «Стан Бундесверу погіршується»

Війська слабшають з кожним днем ​​під Ламбрехтом

  • Хьогль: не може так бути далі

Через дев'ять місяців після початку російської війни в Україні, на думку оборонних експертів, Бундесвер перебуває в гіршому становищі, ніж раніше. Сумніви щодо модернізації Бундесверу для національної та альянсної оборони існують не лише на військовій базі. Млява реалізація постанов парламенту також викликає занепокоєння у військового комісара Єви Хьогль. «Ми не можемо дозволити собі так продовжувати. Ситуація вимагає швидкої та послідовної зміни напрямку”, – сказала вона f.a.Z. 

Зусилля є, каже Хьогль, «але боюся, що цього буде недостатньо».

Посилюється критика і серед депутатів Бундестагу. Заступник голови парламентської групи Союзу Йоганн Вадефуль вважає, що відповідальність за поганий стан збройних сил лежить на соціал-демократичному міністрі Крістін Ламбрехт. За його словами, через дев’ять місяців після оголошення спеціального фонду на жаль можливо констатувати, що Міністерство оборони не виконує необхідних заходів із закупівель. 

«З боку міністра Ламбрехта бракує політичної волі та лідерства. Під вашою відповідальністю Бундесвер з кожним днем ​​слабшає, а не зміцнюється. Зараз це фатальний розвиток подій».

Не лише в опозиції критикують відсутність контрактів і замовлень на проекти озброєння. Голова Зелених у бюджетному комітеті Себастьян Шефер сказав: «Після проголошення федеральним канцлером переломного моменту Міністерство оборони довго чекало, перш ніж подати пропозиції щодо закупівлі озброєння. Кошти зі спецфонду є, але ще не використані».

Комітет, який має надавати консультації щодо проектів із закупівель, таких як бойові літаки та фрегати, а також гроші для оцифрування армії, був створений лише 8 листопада. 

Голова комітету, Вібке Есдар зазначив, що міністерство оборони лише 11 листопада подало економічний план для спеціального фонду. Перше засідання комітету заплановано на лютий, щоб розглянути це питання.

«У футбольному дурдомі».

Якщо вам цікаво, чи не збожеволів вас виступ Джанні Інфантіно в Досі в суботу в Міжнародній футбольній асоціації (ФІФА), згадайте Йозефа Блаттера.

 У 2014 році попередник Інфантіно на посаді президента ФІФА в Бразилії галюцинував про міжпланетні футбольні турніри на позаземних небесних тілах, які можуть стати можливими в майбутньому. Зовнішній вигляд Інфантіно та його заява про те, що він почувається арабом, катарцем та африканцем, а також геєм, інвалідом та робітником-мігрантом, — ще одна цегла з тієї мішанини зарозумілості та вульгарності, з якої ФІФА будує свій футбольний божевільний будинок.

У цьому будинку такі поява не випадковість, а програма. Інфантіно закликав футбольні асоціації, які беруть участь у чемпіонаті світу в Катарі, зосередитися на футболі, а потім вилетів на саміт G-20 на Балі, щоб закликати до припинення вогню за відсутності Володимира Путіна.

Агітація за мир між Росією та уУкраїною заради футболу. І ось, у Досі, Інфантіно представився світовій громадськості жертвою дискримінації, адже в дитинстві його дражнили у Швейцарії через руде волосся та інше.

Нікому не треба мати жодних ілюзій: так і буде далі. Наступної весни Інфантіно буде переобрано президентом ФІФА. Йому не потрібні ті небагато європейських голосів, які він відштовхує своїми виступами, подібними до виступів на Балі і в Досі. Німецька футбольна спілка тепер перебуває в опозиції. 

Їхній вислів – DFB не висуватиме Інфантіно на переобрання, але й не матиме кандидата-противника — у кращому разі крок уперед порівняно з майже некритичним співробітництвом минулого. Щоб завоювати довіру, футбольна асоціація з найбільшою кількістю членів у світі має розробити альтернативу мегакоманії ФІФА, яка має голову, руки та ноги, інакше гра програна.

Швеція «Dagens Nyheter»: «Херсон святкує після окупації»

Хорватія «Večernji list»: «Новий директор компанії «Шейха»: росіянка, пов'язана з Хорватією»

У російській компанії «СБК АРТ», що належить Саїфу Алкетбі і в яку були переведені гроші від продажу частки Ощадбанку в Fortenova, призначено нового директора. Як з'ясувала «Вечірні», її звуть Ірина Шамраєва і з 15 листопада вона офіційно є директоркою компанії, що належить громадянину Об'єднаних Арабських Еміратів, повне ім'я якого Саїф Джаффар Сухайл Мархан Алкетбі

Ірина Шамраєва кілька разів зупинялася у Хорватії — за даними eVisitor, системи, яка реєструє реєстрацію гостей у Хорватії, вона була гостем у готелях Jadranka Group на Малі Лошині у 2020, 2021 та 2022 роках. Група належить Предрагу Перенчевичу та Крешіміру Філіповичу, і кілька добре поінформованих джерел пов'язують останнього з угодою щодо пакету акцій Ощадбанку.

Кар'єра Ірини Шамраєвої у ділових колах Росії представляє цікаву картину. До цього вона започаткувала компанію ТОВ «Паралель ЮК», але теж вийшла з неї. Вона – особисто або через спільників, пов'язана майже з 50 компаніями, в яких в основному працює один співробітник або зовсім немає співробітників, а їх виторг обчислюється мільйонами рублів. Значною мірою ці компанії діють по тому самому принципу: вони засновуються, потім продаються, після чого часто-густо відбувається лише одна угода, тобто. передача права власності чи грошей.

Компанія СБК АРТ була зареєстрована 11 місяців тому, 10 грудня 2021 року, як компанія з купівлі-продажу активів. Засновниками виступили СБК Актив і СБК Уран і вона була заснована з мінімальною для таких компаній сумою - близько 1000 кун, але 31 жовтня - останній день терміну, коли активи Ощадбанку, компанії, що знаходиться під санкціями в ЄС, можна було купити, але тільки з отриманням дозволу регулятора, якого навіть не запитували – власника Саїфа Алкетбі. Попередній директор Євген Олексійович Борисенко залишиться на цій посаді ще на два тижні, а потім 15 листопада його змінить Ірина Шамараєва. Досі Євген Олексійович Борисенко був директором у низці компаній – серед них УК Сіті Про, УК Глобал Сіті, БМПК Капітал.

Штаб-квартири всіх цих компаній, а також СБК АРТ, СБК Уран та СБК Активу знаходяться за однією адресою: Ленінградський проспект, 37А. Всі вони розташовані в одному будинку, різниця лише в номерах і поверхах, які вказані як точна штаб-квартира компанії - один знаходиться на четвертому поверсі, інший на 10 поверсі, одна у кімнаті 41, інша - 73.

Засновник СБК АРТ, компанія СБК Актив, за даними російської податкової інспекції, минулого року мала дохід 301 млн. рублів і не мала співробітників. Він був заснований у 2014 році і досі кілька разів переходив із рук до рук.

Другий засновник СБК АРТ, компанія СБК Уран, минулого року мала 149 млн. рублів виручки та одного співробітника. В обох компаніях фігурує ім'я Дмитра  Банцекіна, який пов'язаний приблизно з 20 іншими компаніями, включаючи Сбербанк Капітал.

Відомо, що Ощадбанк заснував компанію для угоди з продажу своєї частки в Fortenova, але загальний погляд на те, як вона функціонує, і на групу осіб, які формально володіють такими компаніями, дозволяє припустити, що це часто буває так. фронтів. За всіма формальними суб'єктами продажу стоїть низка капілярно пов'язаних компаній. Схожий інвестиційний профіль має і Алкетбі, який, за загальнодоступними даними, заснував чи був директором у десятці компаній, хто в ОАЕ, хто у Великій Британії, і через рік-два їх покине чи закриє.

Розслідування того, що саме сталося із продажем заморожених активів Ощадбанку і хто до неї причетний, триває й досі. СБК АРТ зареєстровано в Москві, а столиця знаходиться під юрисдикцією голландської судової системи. Для того, щоб Алкетбі або будь-хто інший міг отримати право власності на Fortenova, йому спочатку необхідне схвалення органу, який контролює виконання санкцій, а потім реєстрація права власності у призначеній установі в Нідерландах. 

Коли розслідування буде завершено і кістки дійових осіб будуть у порядку, стане ясно, чи був якийсь громадянин Хорватії причетний таким чином, щоб він намагався обійти санкції, які ЄС і, отже, Хорватія запровадили щодо активів Ощадбанку.

Австралія «Il globo» - «Російська армія бомбить Херсон: стрілянина по людях у черзі за їжею»

Ізраїль «The Jerusalem Post»: «ООН висловлює стурбованість через черговий обстріл української АЕС»

Українська Запорізька атомна електростанція, яка перебуває під контролем Росії, зазнала обстрілу в неділю, що викликало засудження ядерної служби ООН, яка заявила, що такі напади становлять загрозу великої ядерної катастрофи.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що в суботу ввечері та в неділю на найбільшій атомній електростанції Європи пролунали більше десятка вибухів. 

Москва і Київ звинуватили в обстрілі один одного. «Новини від нашої команди вчора та сьогодні вранці надзвичайно тривожні», — сказав глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі. « На майданчику цієї великої атомної електростанції сталися вибухи, що абсолютно неприпустимо. Хто б не стояв за цим, це має бути негайно припинено. Як я вже багато разів казав, ви граєтесь з вогнем!»

Посилаючись на інформацію, надану керівництвом станції, команда МАГАТЕ на місці заявила, що деякі будівлі, системи та обладнання на майданчику були пошкоджені, але поки що жодне з них не є критичним для ядерної безпеки.

Неодноразові обстріли АЄС на півдні України, який Росія взяла під свій контроль незабаром після лютневого вторгнення, викликали занепокоєння щодо потенційної серйозної аварії лише за 500 км. з місця найстрашнішої у світі ядерної аварії, Чорнобильської катастрофи 1986 року.

«WP»: «Завдання становиться більше у міру того, як Україна просувається вперед»

Неподалік цього населеного пункту на східному березі річки Оскіл українські сили натрапили на стіну опору росіян, намагаючись продовжити контрнаступ, який лише два місяці тому з приголомшливою швидкістю охопив навколишні землі.

Андрій, військовослужбовець 92-ї механізованої бригади України, не знав, що сказати, коли днями з'явилася група офіцерів української розвідки та запитала про наступ його підрозділу на Сватове, невелике місто в Луганській області, окуповане з березня.

«Наскільки чесним я маю бути?» — сказав Андрій, відмовившись назвати своє прізвище чи звання, оскільки не уповноважений виступати перед журналістами.

«Arkansas Democrat-Gazette»: «На Запорізькій атомній станції знову обстріли»

Вибухи закінчуються відносним спокоєм.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024