Триває збір підписів за вигнання Росії з ООН

16 Грудня 2022, 14:05
Лого ООН 3695
Лого ООН

На сайті change.org збирають підписи за петицію про виключення Росії з Організації об'єднаних націй (ООН) та Ради безпеки ООН. 

Автори заклику наголошують на історичному шансі покласти край найбільшому обману в історії міжнародної політики – незаконному перебуванню російської федерації у складі ООН. 

Петиція вже набрала понад 212 тисяч підписів з 300 тисяч необхідних. Підтримати її можна за посиланням.

«Росія – країна-агресор, що використовує ООН у своїх інтересах, за нинішнім статусом Росія не є ні частиною Ради Безпеки, ані членом ООН, адже не пройшла процедуру вступу в ООН, згідно зі статтею 4 Статуту ООН. Також згідно зі статтею 23 Статуту ООН, Росія не є постійним членом Ради Безпеки ООН. У нинішньому Статуті ООН сказано, що Радянський Союз ще існує, а Росія взагалі не згадується», – йдеться в повідомленні до петиції.

Автори документа звертаються до генсека ООН Антоніу Гутерреша та організації з проханням надати документи, які засвідчують підстави членства Російської Федерації в ООН.

«У разі відсутності таких документів – ми вимагаємо припинити фіктивне членство Російської Федерації в ООН. Двері ООН для РФ мають бути зачинені, тому що для вступу до ООН, РФ відповідно до 4 статті Статуту ООН, повинна зупинити агресивну війну в Україні та повернутись до міжнародно визнаних кордонів. Тільки миролюбиві держави можуть стати членами ООН», – йдеться в повідомленні. 

Додають, що такий крок позбавить Росію права вето в ООН, яке блокує багато мирних рішень, і відновить мир і порядок у міжнародному співтоваристві.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024