Західний кордон. Ситуація у пунктах пропуску

03 Січня 2023, 10:55
Ситуація на кордоні 2216
Ситуація на кордоні

За добу 2 січня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 62 тисячі осіб та 13 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 33 тисячі осіб. 20 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови. Про це пише Державна прикордонна служба України.

До України за минулу добу прослідували 29 тисяч осіб, 27 тисяч з них –  громадяни України.

Оформили 47 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Станом на 10:00 3 січня пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють в штатному режимі. Впродовж попередньої доби пасажиропотік на кордоні з Польщею збільшився в обох напрямках. До сусідньої країни виїхали на 3,5 тис. більше громадян, аніж повернулось в Україну.  

Сьогодні вранці на двох пунктах пропуску зафіксовано незначні черги з легкових автомобілів у напрямку виїзду до Польщі. Зокрема перед «Рава-Руською» та «Устилугом» очікують по 20 легковиків. У «Шегинях» на в’їзд в Україну очікує 10 автомобілів. На решті пунктів пропуску накопичення не  спостерігається в обох напрямках.

Варто зазначити, що за попередню добу, вночі, спостерігалось накопичення на виїзд з України автобусів. Найбільше у «Шегинях», «Раві-Руській» та «Краківці». Сьогодні вранці лише перед пунктом пропуску «Рава-Руська» очікує 3 автобуси.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024