Західний кордон. Ситуація у пунктах пропуску

04 Січня 2023, 10:15
Ситуація на кордоні 872
Ситуація на кордоні

За добу 3 січня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 87 тисяч осіб та 17 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 44 тисячі осіб. 29 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

До України за минулу добу прослідували 43 тисячі осіб, 40 тисяч з них – громадяни України.

Оформили 99 вантажівок з гуманітарною допомогою. Про це пише Державна прикордонна служба України.

Станом на 10:00 4 січня пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють в штатному режимі. Впродовж попередньої доби пасажиропотік на кордоні з Польщею збільшився. Державний кордон в обох напрямках перетнула майже однакова кількість громадян. Накопичення з легковиків, у напрямку виїзду до Польщі, спостерігалось у другій половині дня та ввечері майже на усіх пунктах пропуску. Черги з легковиків сягали від 30 до 130 автомобілів.

Сьогодні вранці майже на усіх пунктах пропуску, на виїзд з України, не зафіксовано накопичень легкових автомобілів. Лише перед «Устилугом» очікують 70 легковиків, в «Угринові» – 20. На в’їзд в Україну в «Устилузі» зупинилось 50 автомобілів. На решті пунктів пропуску накопичень не спостерігається в обох напрямках.

За попередню добу, вночі, спостерігалось не значне накопичення на виїзд до Польщі автобусів. Найбільше у «Шегинях», «Краківці» та «Раві-Руській». Сьогодні вранці перед пунктом пропуску «Краківець» очікує 8 автобусів, у «Шегинях» – 2. Зі сторони суміжної держави у «Краківці» 2 автобуси.

Рекомендують громадянам, які планують слідувати через Польщу транзитом, обирати для перетину кордону пункти пропуску в межах Закарпатської та Чернівецької областей, на яких не спостерігається значних накопичень легковиків та автобусів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024