Постери львівських митців про війну презентували у столиці Ісландії

09 Січня 2023, 14:15
Постери львівських митців про війну презентували у столиці Ісландії 832
Постери львівських митців про війну презентували у столиці Ісландії

У Рейк'явіку, столиці Ісландії, відкрилась виставка плакатів львівських митців. Там представили більше, ніж 15 постерів про війну в Україні

Про це розповіла у  директорка Львівського муніципального мистецького центру Ляна Мицько, пише Суспільне.

На виставці представлені роботи Богдани Давидюк, Михайла Скопа, Олександра Приймака (Sasha Pes) та Віталія Руппельта (Аппекс). Усі плакати митці створили під час війни, раніше роботи презентували в Україні.

"Львів і Рейк'явік — міста-сестри. На фоні цього, коли почалася повномасштабна війна, місцеві митці почали цікавитися Україною. Один із місцевих художників Александр Заклінський приїхав до нас, захотів налагодити співпрацю. Ми поїхали в Рейк'явік з концертами і виставкою. Виставка з постерів — це спосіб легкими методами передати те, що відбувається в Україні ", — розповіла Ляна Мицько.

Ініціатива виставки – Львівського муніципального мистецького центру та благодійної організації Artist4Ukraine.

"Вирішили зробити постери з таким інформаційним посилом — підтримки України, зупинки геноциду. Є постери Богдани Давидюк про "Азовсталь" і Ірпінь, відповідно, ми ці постери роздрукували і подали. Також представили постери Віталія Руппельта (Аппекса). Він подав зображення трьох історичних міфічних персонажів і два постери про тероборону, ЗСУ, які створив під впливом українського графіка Ніла Хасевича", — каже Ляна Мицько.

Виставка постерів львівських митців у Рейк'явіку, в SIM Gallery, триватиме до 30 січня.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024