Знятий у Києві індійський фільм отримав Золотий глобус 2023

15 Січня 2023, 10:14
Знятий у Києві індійський фільм отримав Золотий глобус 2023 489
Знятий у Києві індійський фільм отримав Золотий глобус 2023

Індійська історична драма «RRR» режисера С. С. Раджамулі, яка частково знімалася у Києві, отримала Золотий глобус 2023.

Фільм здобув нагороду в номінації Найкраща оригінальна пісня.

Композиція «Naatu Naatu», яка принесла своєму композитору М.М. Кеервані статуетку Золотого глобуса на церемонії в ніч на 11 січня, супроводжує сцену весілля.

ЇЇ якраз і відзнімали в українські столиці – перед Маріїнським палацом.

 

М.М. Кеервані з нагородою. Фото: Golden Globes / Facebook

 

Хореографом-постановником частин сцени, в якій брала участь українська команда, стала танцівниця і хореограф Олена Шоптенко, їй асистував танцівник Максим Леонов. Відомо, що у зйомках весільної сцени у Маріїнці було задіяно понад 200 українських акторів і танцівників.

 

 

Фільмування індійської стрічки в Україні в 2021 році організувала українська кінокомпанія 435 FILMS. Тож перемогу пісні "Naatu Naatu" на Золотому глобусі 2023 прокоментувала продюсерка Анна Паленчук.

"Ця робота, це більше для мене, ніж просто фільм. Це досвід роботи із геніальними людьми, перш за все режисером S S Rajamoli та великою кінородиною. Я пишаюсь бути частиною цієї родини.

Саундтрек "Naatu Naatu", сцени до якого ми знімали біля Маріїнського палацу, вже легенда, бо це не просто перший індійський саундтрек за всю гучну історію індійського кінематографу, який претендує на Оскар, бо під цю запальну музику реально танцює весь світ і дивиться на наш з вами шикарний Маріїнський", - написала продюсерка у Facebook.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024