Молдова заявила, що знайшла на своїй території бойову частину російської ракети

15 Січня 2023, 11:37
Молдова заявила, що знайшла на своїй території бойову частину російської ракети 319
Молдова заявила, що знайшла на своїй території бойову частину російської ракети

Міністерство внутрішніх справ Молдови заявило про виявлення бойової частини російської ракети, яка впала на молдовській території 14 січня.

Про це повідомляє пресслужба міністерства у Telegram.

"В уламках ракети, яка впала вчора в районі Ларги, знайшли вибуховий пристрій. Громадянам рекомендують не наближатися до охоронної зони, де виявлено вибухівку", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оперативна група прикордонників під час огляду місця падіння ракети виявила її боєголовку. Після цього групу інженерів з окремого батальйону Codru Національної армії запросили для ретельного обстеження та встановлення методу усунення небезпеки.

"Водночас, через ризики, пов’язані з наявністю вибухівки, зону охорони було збільшено, а групи національної поліції та прикордонної поліції вживають спеціальних заходів та забезпечують охорону периметру, щоб не було небезпеки для населення", — розповіли у пресслужбі.

Українській владі також повідомили про наявність вибухівки в боєголовці розбитої ракети.

За попередніми даними, бойова частина ракети містить ​​приблизно 80 кілограмів вибухової речовини. Місцевих мешканців просять не наближатися до місця падіння ракети.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024