На замовлення німецького каналу ZDF знімають документалку про рік повномасштабної війни в Україні

18 Січня 2023, 15:44
Документалка про війну 849
Документалка про війну

На замовлення головного каналу Німеччини ZDF та провідних європейських каналів знімають документальний серіал про рік повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Проєкт «Громадяни на війні» розповідатиме про погляд на війну очима українців. Він містить 6 епізодів, кожен тривалістю одна година. Епізоди мають такі назви: «Перші десять днів», «Зеленський», «Жінки на війні», «Армія волонтерів», «Битва за Маріуполь» і «Росіяни». Про це пише Bazilik

Серіал містить ексклюзивні розмови про досвід України та її народу з Володимиром і Оленою Зеленськими та керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком. Також будуть включені ексклюзивні кадри з передової.

Мета серіалу «Громадяни на війні» — розповісти світові історію війни рф проти України голосами самих українців, а не закордонних експертів чи новин.

“Найважливіша історія нашого часу — як українці, представники вільного демократичного суспільства в сучасній Європі, згуртувалися, щоб захистити свою країну та національну ідентичність від іноземного агресора. Усі партнери погодилися, що документальна стрічка має розповідати її, показуючи справжні життя людей поза заголовками новин”, — говорить Катерина Вишневська, директорка з розвитку та копродукції FILM.UA Group.

До створення проєкту були залучені кілька знімальних груп. Фільмування відбувалися в грудні 2022 року, а вже в лютому 2023 року вийдуть перші три епізоди.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024