«Леопарди» для України: Польща та Норвегія підтримують передачу танків

24 Січня 2023, 14:33
Leopard 2 624
Leopard 2

Польща надіслала Німеччині офіційний запит щодо дозволу передати танки Leopard 2 Україні. 

Про це повідомляє міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

«Німці вже отримали наше прохання про згоду на передачу танків Leopard 2 Україні. Я також закликаю німецьку сторону приєднатися до коаліції країн, які під тримують Україну танками Leopard 2. Це наша спільна справа, адже йдеться про безпеку всієї Європи», – написав Блащак.

 

Раніше повідомлялось, що більшість фракцій німецького Бундестагу не підтримали пропозицію консерваторів винести на голосування питання про надання Україні бойових танків Leopard 1 та Leopard 2.

Як відомо, у Берліні відбувся мітинг через зволікання з танками для України.

Читайте також: Затиснений Шольц. Коли «леопардів» випустять на волю в Україні

Норвезькі парламентарі обговорювали на закритому засіданні комітету із закордонних справ та оборони можливість постачання танків Leopard 2 Україні. Про це пише щоденна газета Dagbladet.

За даними видання, секретне засідання комісії, до якої входять 20 депутатів норвезького парламенту Стортінг, було скликано після недільного виступу голови німецької дипломатії Анналени Бербок. Політик дозволила Німеччині погодитись на відправку іншими країнами німецьких танків Leopard 2.

Як повідомляє Dagbladet, на зустрічі був присутній міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам від Лейбористської партії.

«Я не коментуватиму майбутні поставки, але, звичайно, Україні потрібне різне озброєння, у тому числі танки, які були запрошені», — сказав він норвезькому інформаційному агентству NTB Gram.

За даними щоденної газети Dagens Naeringsliv, у Норвегії є 52 танки Leopard 2. У Міноборони відмовилися відповідати на запитання, скільки з них перебуває в робочому стані та скільки може бути передано Україні.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024