«Корчова – Краківець»: відбулася зустріч між керівниками митних і прикордонних служб України та Польщі

24 Січня 2023, 14:48
Робоча Зустріч 492
Робоча Зустріч

Ключовою темою, над якою працювали посадовці обох країн, стала оптимізація Системи раннього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на кордоні.

Про це пише Державна митна служба України

Як зауважив директор Департаменту організації митного контролю та оформлення Держмитслужби Олег Гоя, у зв’язку з військовою агресію російської федерації основне навантаження лягло на автомобільні та залізничні пункти пропуску західного кордону. Разом з тим, в умовах війни складно говорити про розбудову інфраструктури, тому українська та польська сторони мають зробити все необхідне, аби зменшити навантаження та мінімізувати скупчення транспортних засобів за рахунок синхронності та ритмічності.

«Пілотний проект працює і вже показав свою ефективність. За наявних можливостей і без значних матеріальних вкладень вдалося збільшити кількість пропущених вантажних автомобілів на 13%. Важкий минулий рік змушував нас приймати неординарні рішення, і саме на українсько-польському кордоні ми запроваджували інновації, які потім вдавалося реалізовувати й на інших ділянках. Так, нещодавно ми домовились про підтримку нашого пілоту зі словацькими та угорськими службами. І сьогодні пропонуємо польській стороні нашу співпрацю тільки посилювати», - зазначив Олег Гоя.

Своєю чергою директор Департаменту міжнародної взаємодії Держмитслужби Микола Князевич повідомив, що цей проєкт у пілотному форматі функціонуватиме до кінця квітня 2023 року, а на початку травня за його результатами планується підписання оновленого Меморандуму.

 «Відтак, впродовж лютого-березня є можливість тестувати і вдосконалювати цю Систему. Згоден, що пропозиції української сторони щодо збільшення пропускної спроможності пунктів пропуску є досить амбітними. Але якщо ми не будемо ставити собі високі цілі, то отримаємо нижчий результат», – висловив свої міркування Микола Князевич.

Під завершення зустрічі в. о. начальника Львівської митниці Олег Шахрай на знак подяки за підтримку та допомогу передав польським партнерам синьо-жовтий прапор, привезений із зони бойових дій. На ньому стоять підписи бійців ЗСУ, в тому числі й мобілізованих працівників митниці, які сьогодні нищать ворога на передовій.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024