Студентка луцького університету – учасниця міжнародного обміну «My Vote» у Данії

25 Січня 2023, 11:20
Студентка луцького університету – учасниця міжнародного обміну «My Vote» у Данії 778
Студентка луцького університету – учасниця міжнародного обміну «My Vote» у Данії

Студентка факультету міжнародних відносин Анна Климовець представляла Волинський національний університет імені Лесі України на проєкті Erasmus+ «My Vote» – міжнародний обмін у Данії.

Основні цілі проєкту: навчати молодь правам людини та європейському громадянству; розповісти молоді про політичні питання та важливість динамічної підтримки на виборах; інформувати молодь, як вони можуть активно впливати на майбутнє країни та Європи голосуванням на виборах із метою покращення якості життя у своїх країнах й ін. Про це йдеться на сайті ВНУ.

Анна поділилася враженнями від участі у проєкті: 

«Насамперед велика відповідальність – гідно представити Україну. Основна мета проєкту – інформування молоді (і громадян загалом) про політичні питання, підвищення громадянської освіти та мотивації молоді до дій для покращення якості життя у своїх країнах. Потрібно роз’яснити молоді її громадянські права й обов’язки, показати, чого можна досягти виборчою активністю. Проєкт сприяє розвитку знань молоді про європейське громадянство та можливості участі в житті країни через участь у виборах.

Програма була насичена: енерджайзери, ігри, командоутворення, дослідження, семінари, презентації, робота в групах, круглі столи, дискусії, дебати, голосування, екскурсії містом, інтерв’ю, інтерактивні лекції за напрямами роботи Європейського парламенту та розвитку громадянської позиції молоді. Завдяки подорожі за невеликий проміжок часу познайомилася з великою кількістю цікавих особистостей, які прагнуть зробити цей світ кращим.

На мою думку, неможливо виділити окремі найкращі моменти, адже кожна мить назавжди залишиться у моїх спогадах. Потрібно зазначити, що Копенгаген – це неймовірне місце. Він постійно очолює рейтинг найщасливіших, зручних для життя і найкраще спланованих міст світу. Можливо, це тому, що в кожному аспекті своєї політики і культури мешканці міста керуються законами екологічності й довговічності. Особлива казкова атмосфера з’являється під час новорічних свят. Відбувалися культурні вечори, під час яких учасники мали змогу презентувати культуру своєї країни, історію, звичаї, розповідали цікаві факти про мову, жести, традиції та, звісно ж, кухню. Я була здивована таким різноманіттям тем і багатогранністю кожної національності.

Українська команда вирішила показати традиційні різдвяні вечорниці. Тому ми заспівали хором «Щедрик» і розповіли про різні методи ворожіння. Обов’язково треба зазначити, що кожна з команд також готувала стіл із традиційними стравами своїх країн. Ми вирішили приготувати борщ із хлібом і салом та вареники з різними начинками. «Таємний Санта» став новорічним сюрпризом для кожного. Тут ми дарували приємні подаруночки чи писали записки один одному.

Я щиро рекомендую кожному хоча б раз у житті спробувати поїхати на обмін, адже це неймовірний досвід, який можна отримати!»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024