Потужний землетрус пошкодив архітектурні пам’ятки у Туреччині та Сирії

07 Лютого 2023, 11:45
Стан фортеці у Туреччині після землетрусу. Фото: Агентство Anadolu ФОТО 803
Стан фортеці у Туреччині після землетрусу. Фото: Агентство Anadolu

Землетруси у Туреччині та Сирії зруйнували щонайменше дві пам’ятки ЮНЕСКО. Мова йде про старовинний замок Газіантеп та фортецю в Алеппо.

Про таке повідомляє The Guardian.

На фотографіях і відеозаписах замку Газіантеп, який вважається однією з цитаделів, що найбільш добре збереглися в Туреччині, видно, що частини його кам'яних стін каскадом спускаються вниз по стіні форту.

«Залізні поручні навколо двору були розкидані навколишніми тротуарами. Підпірна стіна поруч із замком також звалилася. У деяких бастіонах після землетрусу спостерігалися великі тріщини», – зазначило турецьке державне інформаційне агентство Anadolu.

Руйнування замку Газіантеп
Руйнування замку Газіантеп

За деякими повідомленнями у соціальних мережах, землетрус, можливо, пошкодив західні ворота старого міста Алеппо у Сирії.

Ще до землетрусу будівлі в Алеппо часто руйнувалися через тривалу війну та відсутність контролю за безпекою нових будівельних проектів.

Як пише France 24, у провінції Хама археологічні дослідження показали, що «деякі будівлі у стародавньому замку Аль-Маркаб» у місті Баніяс були пошкоджені, а частини укріплень та вежа впали, повідомив орган у справах старожитностей.

Крім того, в районі замку Кадмус обрушилася частина скелі.

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024