Прийшла повістка: що робити, якщо чоловік за кордоном

09 Лютого 2023, 15:40
Прийшла повістка 56684
Прийшла повістка

Під час загальної мобілізації вручати повістки можуть чоловікам від 18 до 60 років. Бувають випадки, коли повістка прийшла, а військовозобов’язаний перебуває за кордоном.

Що робити у такому випадку – розповіла юристка Надія Грищенко. 

За її словами, є певні правила вручення та отримання повісток. Юристка зауважила, що повістка вручається особисто військовозобов’язаному, якого викликають до військкомату. Тому, якщо людина за кордоном, ніхто окрім неї отримати повістку не зможе.

Після отримання повістки чоловік має ознайомитися з нею та поставити підпис, який і підтверджує, що особа отримала повістку та має прийти до військкомату.

За отримання повістки військовозобов’язана особа розписується в розписці і заповнює дату, коли вона отримала таку повістку, – зазначила експертка.

Якщо військовозобов’язаний перебуває за кордоном, то повістку він не отримає. До того ж у закордонних дипломатичних установах не вручають повістки.

До речі, якщо повістку видали комусь із родичів військовозобов’язаного чоловіка, то вони мають повідомити, що він перебуває за кордоном та повернутися не зможе.

Варто розуміти, що повістка вважається належно переданою, якщо вона вручена військовозобов’язаному під особистий підпис. Тобто її не можна передавати через членів сім’ї, родичів або друзів. 

Оскільки чоловік перебуває за кордоном і сам не може прийняти повістку, то й обов’язку прибути до військкомату не має.

Читайте також: Українцям потрібно декларувати виплати з-за кордону

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024