У Верховній Раді створять офіс із адаптації законодавства до норм ЄС

09 Лютого 2023, 20:15
У Верховній Раді створять офіс із адаптації законодавства до норм ЄС 895
У Верховній Раді створять офіс із адаптації законодавства до норм ЄС

У Верховній Раді планують створення офісу, який займатиметься адаптацією українського законодавства відповідно до законодавства Європейського Союзу.

Про це в етері телемарафону в четвер заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Він нагадав, що після виконання рекомендацій Європейської комісії, які та надала ще у червні 2022 року, Україна очікує на відкриття повноцінних переговорів щодо членства в Європейському Союзі.

«За результатами цих переговорів Україна отримає низку напрямів, за якими ми маємо вдосконалити наше законодавство, але, навіть не чекаючи цього рішення про переговори щодо повноцінного членства, парламент уже починає працювати: ми створюємо парламентський офіс, який опікуватиметься питаннями наближення законодавства України до (законодавства) Європейського Союзу», – сказав Стефанчук.

Голова Верховної Ради додав, що вона вже підписала меморандуми «з великою кількістю парламентів Європейського Союзу, які допомагатимуть наближати законодавство України до законодавства Європейського Союзу».

Також Стефанчук заявив, що після отримання дорожньої карти руху України до ЄС та відкриття переговорів про повноцінне членство парламент почне виконувати «ці конкретні 35 напрямів» євроінтеграції (йдеться про переговорні глави).

Читайте також: Саміт ЄС в Брюсселі: що він може принести Україні

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024