Українці з 14 років можуть вперше оформити ID-картку в Польщі

10 Лютого 2023, 13:40
ID-картка 2518
ID-картка

У відокремлених підрозділах ДП «Документ» у Польщі доступна послуга оформлення першого паспорта громадянина у формі ID-картки по досягненню 14-річного віку.

Про це нагадує Державна міграційна служба.

Для цього необхідно звернутися до одного з підрозділів у ВаршавіКрако⳥данську чи Вроцлаві з пакетом документів:

  • свідоцтво про народження;
  • паспорт громадянина України одного або двох з батьків; *
  • довідка про реєстрацію місця проживання (за наявності);
  • РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності). **

* Довідка про реєстрацію особи громадянином України (якщо батьки / один із батьків заявника на момент його народження були іноземцями чи особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства на території України). У випадках, коли у заявника з поважних причин відсутня можливість подати зазначені документи, перевірка його належності до громадянства України здійснюється за обліками ДМС, інших державних та єдиних реєстрів, інформаційних баз, що перебувають у власності держави.

** Особа віком від 14 до 18 років, яка має зареєстроване місце проживання — під час оформлення паспорта може за бажанням подати запит на отримання РНОКПП з подальшим відображенням у паспорті.

Важливо, що для зручності наших громадян прийом заяв на оформлення паспортних документів можливий як за попереднім записом, так і у порядку «живої черги».

Оплата (сервісні послуги підприємства) здійснюється безпосередньо на місці - за допомогою сервісу онлайн-оплати послуг. Для цього при собі необхідно мати смартфон та банківську картку або її реквізити (оплата готівкою наразі є недоступною).

Звертаємо увагу, ID-картка вперше з 14 років виготовляється протягом 20 робочих днів.

Під час отримання готової ID-картки проводиться процедура верифікації, тому присутність особи, на ім'я якої було оформлено документ — обов’язкова.

У разі неотримання громадянином паспорта протягом трьох місяців з дня його надходження до центру «Паспортний сервіс», готовий документ повертається територіальному підрозділу ДМС для подальшого зберігання.

Читайте також: «Нова пошта» відкриває своє відділення у ще одній країні

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024