Для українців за кордоном можуть з'явитися нові функції в Дії

14 Лютого 2023, 15:25
Для українців за кордоном можуть з'явитися нові функції в Дії 1636
Для українців за кордоном можуть з'явитися нові функції в Дії

За кордоном нині проживають близько 9 мільйонів українських біженців. 

У Міністерстві цифрової трансформації України працюють над тим, щоб певні державні послуги були діджиталізовані та спрощені для наших земляків, розповів очільник Мінцифри Михайло Федоров в інтерв'ю для РБК-Україна.

Міністр також зазначив, що наразі є не так багато реальних життєвих ситуацій, коли громадяни України можуть користуватися застосунком Дія в інших країнах.

Так, за словами Михайла Федорова, у планах Мінцифри, МЗС та Мін'юсту – впровадити елементи електронного нотаріату для українців за кордоном. Відтак, послуги, які пов'язані з консульствами і нотаріальними довіреностями, будуть оцифровані і спрощені.

Такі нововведення повинні значно спростити комунікацію громадян України, які перебувають за кордоном, з державними органами.

«Крім цього, ми відкрили у Варшаві центр «Дія.Бізнес», щоб залучати українців там, навчати, як вести бізнес онлайн, як відкривати бізнес і вести його в Україні. Для того, щоб давати цінність, щоб вони бачили, що ми дбаємо про них, і хотіли повертатися», – додав Федоров.

Читайте також: Тимчасовий захист українців у Чехії: як його оформити

 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024