Режим Лукашенка планує набрати до «народного ополчення» 150 тисяч білорусів

21 Лютого 2023, 11:05
Глава міноборони Білорусі Хренін 3487
Глава міноборони Білорусі Хренін

Глава міноборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що до «народного ополчення» можуть вступити 100-150 тисяч білорусів. 

Про це інформує державне агентство Білорусі Белта

 Підлеглі Лукашенка вважають, що чисельність так званого «народного ополчення» може становити 100-150 тис. осіб.

«У нас достатньо мобілізаційного ресурсу, який перебуває на обліку в наших військових комісаріатах. Ми провели перевірку і бачимо, що вони не всі будуть задіяні за мобілізаційним планом. Це насамперед ті люди, які вже навчені і вміють володіти зброєю. Але ми не виключаємо, що добровольцями можуть стати й ті люди, які не пройшли військовий вишкіл, зокрема й жінки», зазначив очільник міноборони.

За словами Хреніна, для добровольців передбачені курси підготовки: «Ми в короткий проміжок часу здатні навчити людей. Як при створенні народного ополчення, так і до створення в мирний час».

У Білорусі готують «закон» для ополчення. Зокрема, там планують врегулювати склад, кількість, а завдання для «народного ополчення» визначатимуть органи місцевої влади.

За документом, люди, які вступили до лав «народного ополчення», розміщуватимуться за місцем проживання і виконуватимуть свої трудові функції.

Хренін додав, що склад «ополчення» формують уже зараз: «Кожен повинен уміти володіти зброєю і захищати свою домівку. Ця суть і закладається у створенні народного ополчення».

«Основним завданням для народного ополчення залишається захист насамперед своєї оселі, свого майна та виконання заходів із забезпечення правопорядку спільно з міліцією... Народне ополчення – це люди, добровольці, які прийшли. Ми надаємо їм зброю, і вони будуть виконувати своє завдання тільки у себе вдома. Ним керуватиме губернатор, голова райвиконкому, сільської ради спільно з представниками Міністерства внутрішніх справ. Насамперед це дільничні на місцях», – зазначив Хренін.

Читайте також: Білорусь збудує новий полігон поблизу кордону з Україною

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024