Страйки в ЄС: мандрівників попереджають про можливі перебої з транспортом

26 Лютого 2023, 16:25
Мандрівників попереджають про можливі перебої з транспортом 2414
Мандрівників попереджають про можливі перебої з транспортом

Декілька європейських країн зіткнуться з масовими страйками в різних секторах. Усі вони торкнуться галузі транспорту: мандрівників попереджають про можливі перебої з транспортом і закликають перевіряти інформацію про їхні поїздки

Про це повідомляє TRAVEL РБК-Україна.

Зокрема, французькі профспілки оголосили, що 7 березня відбудеться страйк проти пенсійної реформи, під час якого працівники різних галузей можуть не вийти на роботу. Це спричинить серйозні збої, а також затримки або скасування сотень рейсів.

«Кілька профспілок закликали до міжсекторального страйку та демонстрацій по всій Франції у вівторок, 7 березня. Страйк може розпочатися ввечері та триватиме до наступного ранку», — йдеться у заяві організаторів акції.

Крім того, майже 1000 офіцерів прикордонних військ Великої Британії недавно кілька разів залишали свої робочі місця під час страйків. Це викликало хаос у терміналі Єворотунелю (тунель під Ла-Маншем), а також у портах Кале та Данкін.

Відвідувачам Італії також рекомендується перевірити дати поїздки, оскільки очікується, що страйк співробітників транспорту порушить рух транспорту і в країні. Співробітники заправок в Італії вийшли на вулиці, щоб висловити своє занепокоєння високими цінами на бензин, тож у країні можуть виникнути перебої з транспортом.

Крім того, тисячі рейсів до Португалії можуть бути скасовані, оскільки працівники авіакомпаній країни виходять на протести та закликають до поліпшення умов праці та підвищення заробітної плати. У країні заявили, що працюють над планом на випадок непередбачених обставин, щоб зменшити вплив страйків на пасажирів: пропонують повторне бронювання рейсів та отримання відшкодування.

Читайте також:  Для українців за кордоном запустили новий застосунок

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024