Атакований дронами літак РФ вилетів з Мачулищ на ремонт

02 Березня 2023, 16:40
Літак ДРЛО А-50У/фото ілюстративне 1002
Літак ДРЛО А-50У/фото ілюстративне

Літак ДРЛО А-50У, який нещодавно був атакований безпілотниками, 2 березня злетів і вирушив до Таганрогу на авіаремонтний завод. 

Очевидно, що якщо літак летить на ремонт, то з ним уже не все гаразд, пише моніторингова група «Белоруски Гаюн».

Вчора ввечері пропагандисти опублікували відео з ДРЛО А-50У, який вирулював по злітно-посадковій смузі – для того, щоб показати, ніби після атаки партизанів літак у повному порядку. 

Це відео знято так, щоб не показати найголовніше.

«Відразу після зльоту нам відправили два відео, зняті з різних ракурсів. Там чітко видно, як летить літак. Швидше за все, пропагандисти хотіли, щоб ми повелися і опублікували це відео, тим самим легалізувавши наратив «літак у повному порядку, он він літає, навіть Гаюн підтвердив ». 

Відразу після зльоту літака наш бот почали масово засипати спамом, писати неправдиві повідомлення про зліт МіГів, Су та ін. Таке відбувається регулярно, але така скоординована атака у важливий для пропаганди момент – це підозріло. До речі, ті два відео зрештою опублікували у себе прорашистські та лукашенківські пропагандисти. Мабуть, стало шкода, що контент пропадає – вирішили собі поставити», – пише моніторингова група.

Разом з тим «Белоруски Гаюн» робить висновки, що літак не в порядку, тому що працездатному літаку не потрібно літати на ремонт. Що лукашенківські пропагандисти та росіяни дуже хочуть, щоб усі думали інакше. Тому що удар по одному з найдорожчих російських літаків – це ще й гарний удар по іміджу нібито всесильного режиму Лукашенка та армії Росії.

Нагадаємо, що пошкодження літака на аеродромі в Мачулищах стало відомо вранці 26 лютого. 

Читайте також: Біля білоруської авіабази «Мачулищі», звідки злітають російські винищувачі, чули вибухи

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024