Між вірменами та азербайджанцями у Нагірному Карабаху сталася перестрілка, є загиблі

06 Березня 2023, 08:15
Між вірменами та азербайджанцями у Нагірному Карабаху сталася перестрілка 376
Між вірменами та азербайджанцями у Нагірному Карабаху сталася перестрілка

Баку та Єреван обвинувачують один одного у провокуванні конфлікту.

Унаслідок перестрілки між вірменами та азербайджанськими військовими у Нагірному Карабаху загинули п’ятеро осіб, пише Reuters.

«Азербайджанські військові та етнічні вірмени обмінялися вогнем в неділю в спірному регіоні Азербайджану Нагірний Карабах, унаслідок чого загинуло щонайменше п’ятеро осіб», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що за даними міноборони Азербайджану, під час перестрілки загинули двоє військових після того, як вони зупинили конвой, в якому закритою дорогою транспортували зброю.

Водночас у МЗС Вірменії розповіли, що під час зіткнення загинули троє посадовці міністерства внутрішніх справ Карабаху.

«У відомстві зазначили, що конвой перевозив документи та службовий пістолет, та назвали «абсурдними» обвинуваченням Азербайджану про транспортування зброї», – зауважує видання.

Як відомо, Вірменія захопила Нагірний Карабах під час війни на початку 1990-их й відтоді окуповує регіон. Азербайджан повернув під свій контроль значну територію Нагірного Карабаху під час шеститижневого конфлікту у 2020 році, в результаті якого було досягнуто перемир’я та розгорнуто російських миротворців, які перебувають тут досі.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв та Вірменії Нікол Пашинян вже кілька разів зустрічалися, намагаючись вирішити конфлікт, але періодичні спалахи насильства заважають зусиллям зі встановлення миру.

Читайте також: Вірменія звинуватила Азербайджан в обстрілах прикордоння

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024