Прикордонники розповіли, скільком людям щодня вони відмовляють у виїзді з України

06 Березня 2023, 14:25
Прикордонники розповіли, скільком людям щодня вони відмовляють у виїзді з України 2297
Прикордонники розповіли, скільком людям щодня вони відмовляють у виїзді з України

Працівники Державної прикордонної служби щодня відмовляють у перетині кордону приблизно 150 людям. Це в основному чоловіки призовного віку (18-60 років).

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у коментарі РБК-України.

Він радить українцям, які хочуть виїхати за кордон, прочитати правила та з’ясувати, під яку категорію вони підпадають, і мати відповідні для перетину кордону документи.

Жінкам та дітям, щоб виїхати за кордон, потрібно мати з собою паспортні документи, дітям можна виїздити зі свідоцтвами про народження. Дорослим за «внутрішнім паспортом» також можна виїхати, але для цього мають бути певні обставини.

«Така норма ще діє, але ми й раніше наголошували, щоб за можливості люди робили собі закордонні паспорти, бо саме закордонний паспорт може стати тим документом, який буде необхідний під час перебування за кордоном, а не «внутрішній» паспорт», — зазначив Демченко.

Працівники прикордонної служби випустять українців за «внутрішнім паспортом», якщо люди рятуються від війни та є домовленості з сусідніми державами.

«А якщо людина виїхала, повернулася і знову виїжджає із внутрішнім паспортом — тільки якщо будуть підстави й розуміння, чому вона так діє. Таку людину можуть висадити на кордоні», — попередив речник ДПСУ.

Читайте також: Ситуація на кордоні з Білоруссю і частиною РФ контрольована, – Держприкордонслужба

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024