Німеччина та Україна провели спільну операцію проти хакерів

07 Березня 2023, 08:15
Німеччина та Україна провели спільну операцію проти хакерів 377
Німеччина та Україна провели спільну операцію проти хакерів

Поліцейські служби Німеччини та України за підтримки Європолу, ФБР та Нідерландів провели обшуки у справі міжнародного хакерського угруповання, яке діяло декілька років. 

Серед підозрюваних є росіяни, повідомляє DW.

Українські та німецькі правоохоронці провели спільну операцію проти хакерів із угруповання під назвою Double-Spider, які є відповідальними за здійснення масштабних кібератак з використанням програми-вимагача DoppelPaymer.

Як повідомило німецьке відомство та Європол у понеділок, за даними представників LKA, цього дня в Німеччині та Україні було проведено обшуки, вилучено докази та допитано підозрюваних. Наявні ордери на арешт трьох осіб, яких ще не вдалося затримати, оскільки вони перебувають поза досяжністю європейських органів юстиції.

У кількох злочинах брали участь 41-річний громадянин рф та 32-річний чоловік, громадянство якого невідоме.

США оголосили нагороду у розмірі п’яти мільйонів доларів за допомогу у затриманні росіянина.

Також видано ордер на арешт громадянки рф, яка, ймовірно, виконувала обов’язки адміністраторки злочинної мережі Double-Spider.

Водночас Європол повідомив, що за запитом Німеччини до списку людей, які розшукуються у Європі, включено двох росіян – Ігоря Гаршина та Ігоря Турашева.

Гаршин брав активну участь у кібератаках на німецькі компанії, займався стеженням, проникненням у системи та шифруванням даних постраждалих фірм. Турашев був адміністратором мережі, що здійснювала атаки, і є ключовим підозрюваним у кібератаках на німецькі компанії.

Загалом слідству вдалося виявити 11 підозрюваних, які проживають в Україні, Німеччині, Молдові та росії.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024