У Чехії зібрали кошти на мобільні комплекси ППО для України

09 Березня 2023, 08:20
У Чехії зібрали кошти на мобільні комплекси ППО для України 614
У Чехії зібрали кошти на мобільні комплекси ППО для України

Чеська ініціатива «Подарунок для Путіна» (Dárek pro Putina) оголосила про фінальний етап збирання 15 мобільних комплексів протиповітряної оборони Victor для України.

Про це повідомляє ініціатива у Twitter.

«Виробництво 15 зенітних установок-близнюків Victor, на які ви перерахували 90 мільйонів крон, добігає кінця! Машини та кулемети готові. Починається збірка. До кінця місяця вони прибудуть в Україну», – йдеться у повідомленні.

Мобільний комплекс Victor – це модернізований варіант чеської зенітної установки з парою кулеметів KPVT, які використовують боєприпаси калібру 14,5x114 мм для знищення повітряних або, за необхідності, наземних цілей.

Зенітний комплекс має міцну конструкцію та високу точність стрільби, ефективна дальність якої становить понад два кілометри. Victor оснащений денним та нічним зенітним прицілом, а також прицілом для стрільби прямою наводкою по наземних цілях.

Носієм комплексу є модифікований позашляховик Toyota з посиленою підвіскою та спеціальним адаптером на корпусі, що дозволяє вести вогонь безпосередньо з автомобіля. Завдяки чотирилітровому двигуну та повноприводному механізму Victor дозволяє швидко пересуватися навіть у складних умовах місцевості.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024