У Грузії після протестів відкликали скандальний законопроєкт про «іноагентів»

09 Березня 2023, 08:50
У Грузії після протестів відкликали скандальний законопроєкт про «іноагентів» 1509
У Грузії після протестів відкликали скандальний законопроєкт про «іноагентів»

Політрада «Грузинської мрії», «Сили народу» та парламентської більшості оприлюднила спільну заяву, в якій йдеться про те, що вони відкликали підтриманий ними законопроєкт про іноземних агентів, який називають «російським законом».

Про це повідомляє канал Mtavari.

Як зазначається у заяві, відбулися консультації між політрадою «Грузинської мрії», «Сили народу» та членами парламентської більшості щодо поточних політичних процесів навколо закону «Про прозорість іноземного впливу».

Читайте також: Під парламентом Грузії почалися сутички, поліція застосувала сльозогінний газ та водомети

 

«Ми бачимо, що прийнятий законопроєкт викликав розбіжності в суспільстві. Машина брехні змогла представити законопроєкт у негативному світлі та ввести в оману певну частину громадськості. До законопроєкту був прикріплений неправдивий ярлик "російського закону", а його ухвалення в першому читанні було представлено в очах частини суспільства як відхід від європейського курсу» – йдеться у заяві.

«Ми повинні максимально дбати про мир, спокій та економічний розвиток в нашій країні, а також про прогрес Грузії на шляху європейської інтеграції. Тому необхідно витрачати енергію кожного нашого співгромадянина не на протистояння, а на розвиток країни в правильному напрямку» – заявили у «Грузинській мрії».

Як зазначається, «враховуючи все вищевикладене, як влада, відповідальна перед кожним членом суспільства, ми прийняли рішення беззастережно відкликати законопроєкт».

Влада планує після того, як емоційний фон вщухне, краще пояснити суспільству, для чого був цей законопроєкт.

«Грузія буде підтримувати мир і стабільність і продовжуватиме рухатися до Європи з гідністю, що є принциповим вибором грузинського суспільства», – йдеться в заяві. 

Читайте також:  «Грузинська мрія» і придністровський чиряк. Усі чекають перемоги України

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024