На Волині облаштовуватимуть житло для переселенців за фінансування Німеччини

11 Березня 2023, 12:12
Зустріч із представниками Українського фонду соціальних інвестицій 313
Зустріч із представниками Українського фонду соціальних інвестицій

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, тисячі людей втратили свої домівки. Лише на Волині упродовж року прийняли понад 76 тисяч українців із постраждалих областей. З них понад 56 тисяч отримали статус внутрішньо переміщених осіб. Тож забезпечення житлом людей, які звернулися за прихистком, є пріоритетним напрямком роботи керівництва Волинської обласної військової адміністрації.

Про це йдеться на сайті Волинської ОВА.

За дорученням начальника ОВА Юрія Погуляйка, його заступники Сергій Мовенко та Юрій Гупало спільно із заступником голови обласної ради Григорієм Пустовітом провели зустріч із представниками Українського фонду соціальних інвестицій. УФСІ – організація, створена для підтримки найменш соціально захищених верств населення та інвестує кошти міжнародних донорів у соціальну сферу. Зокрема, будівництво та ремонт житлових об’єктів для забезпечення оселею внутрішніх переселенців.

Під час зустрічі перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко поцікавився критеріями відбору житлових об’єктів та умовами фінансування такого будівництва. А також практичним досвідом роботи Фонду у сусідніх областях. Так, за кошти Уряду Німеччини (KfW), Світового банку та Європейського Союзу Фонд сприяв розвитку соціальної інфраструктури у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській та інших областях. Наприклад, серед реалізованих проєктів були реконструйоване приміщення дитячого садка (з добудованим третім поверхом), а також лікарняне приміщення, які стали повноцінними багатоквартирними будинками.

Тож за результатами зустрічі ОВА та обласна рада зобов’язались підготувати на розгляд Фонду перелік житлових приміщень, які після капітального ремонту чи перебудови могли б стати новим повноцінним житлом для внутрішніх переселенців на Волині.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024