Стрічка про дітей з України не отримала Оскар, статуетку отримав «Навальний»

13 Березня 2023, 07:25
Оскар 2023 1761
Оскар 2023

У ніч із 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі пройшла церемонія нагородження головною кінопремією світу – Оскар 2023.

Переможцем в номінації Найкращий повнометражний документальний фільм стала стрічка «Навальний», пише Українська правда.

В цій же номінації був представлений і фільм про Україну, знятий у копродукції України, Данії, Швеції та Фінляндії, «Будинок зі скалок».

Члени команди стрічки, яку знімали у Лисичанському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, – данський режисер Сімон Леренг Вільмонт, український режисер і лінійний продюсер фільму Азад Сафаров, головні героїні фільму виховательки Ольга Вікторівна Тронова і Маргарита Миколаївна Бурлуцька та інші – знаходилися в залі Dolby.

Втім, Оскар дали фільму канадського документаліста Деніела Роера про «хорошого росіянина» – політика Олексія Навального. Стрічка розповідає про отруєння Навального 20 серпня 2020 року на борту літака, який летів із Томська до Москви. Прем'єра фільму відбулася на початку 2022 року.

Для отримання нагороди на сцену піднялася дружина Навального Юлія у сукні криваво-червоного кольору та у супроводі інших членів його сім'ї. «Коханий, тримайся», – сказала вона зі сцени Оскара.

95-а церемонія вручення премії Американської кіноакадемії проходила в ніч з 12 на 13 березня у театрі Dolby у Лос-Анджелесі. Ведучими церемонії втретє став комік, телеведучий Джиммі Кіммел.

Церемонія оголошення переможців Оскара пройшла в традиційному форматі: з червоною доріжкою (втім, вона буле кольору шампань) та гостями у залі. 

На найбільше статуеток претендувала стрічка «Все завжди і одразу» режисерів Дена Квана і Деніела Шайнерта – вона зібрала 11 номінаток. Далі йшли фільми «На західному фронті без змін» та «Банші Інішеріна», які отримали по дев’ять номінацій.

Читайте також: Український фільм «Будинок зі скалок» номінували на «Оскар»

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024