Близько 50 мільярдів євро для підтримки України: Єврокомісія оприлюднила доповідь

15 Березня 2023, 17:40
Єврокомісія оприлюднила доповідь 539
Єврокомісія оприлюднила доповідь
Єврокомісія оприлюднила загальний звіт «Солідарність ЄС в дії у часи геополітичних викликів», який включає, зокрема, докладну інформацію про обсяг та характер допомоги, яку ЄС та його країни-члени надали Україні з початку повномасштабного російського вторгнення рф.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Доповідь представляє ключові події в ЄС у 2022 році, із особливою увагою до відповіді ЄС на агресивну війну росії проти України та до непохитної солідарності ЄС з Україною. Зокрема, протягом цього періоду ЄС ухвалив понад 200 заходів для допомоги державі та народу України, а також для підтримки країн-членів у подоланні наслідків цієї війни, особливо для європейської економіки та енергетичної безпеки», – йдеться у повідомленні.

Серед заходів – ухвалення Директиви тимчасового захисту ЄС, якою вже скористалися понад 4 мільйони українців, що рятуються на території ЄС від путінської війни.

ЄС застосував вже 10 пакетів санкцій проти Росії як країни-агресора, які суттєво вражають економіку та значно зменшують здатність кремля фінансувати свою жорстоку війну.

Водночас ЄС надав близько 50 мільярдів євро для підтримки України, включаючи економічну, фінансову та військову допомогу.

Доповідь відображає зусилля ЄС у позбавлені залежності від російського викопного пального, а також зусилля, спрямовані на захист громадян країн ЄС від високих цін на енергію, надає пріоритетну увагу інвестиціям та розвитку поновлювальних джерел енергії.

Повний тексті доповіді поданий в електронній версії яка є доступною онлайн.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024