У Польщі викрили шпигунську мережу РФ, є затримані – ЗМІ

15 Березня 2023, 20:00
У Польщі викрили шпигунську мережу РФ 1659
У Польщі викрили шпигунську мережу РФ

Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) ліквідувало шпигунську мережу, яка працювала на Росію й мала здійснювати підготовку до диверсійної діяльності в країні.

Про це з посиланням на власні джерела пише RMF 24.

У межах розслідування співробітники ABW затримали шістьох людей, а на залізничних шляхах та об'єктах національної критичної інфраструктури через діяльність мережі було оголошено тривогу.

Затримані є іноземцями «з-за східного кордону», котрі, як передбачалося, працювали на російські спецслужби. Агенти ABW затримали їх у зв'язку з виявленням прихованих камер на важливих маршрутах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу.

Згідно з інформацією, отриманою польським виданням, йдеться насамперед про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві – зокрема, біля аеропорту в Ясьонці, неподалік Жешува. Аеропорт є головним транзитним пунктом для західної зброї та боєприпасів для України.

Камери також були встановлені в інших регіонах Польщі.

У Польщі співробітники служб і поліції приведені у стан підвищеної готовності. Особливу увагу польські правоохоронці приділяють безпеці стратегічно важливих залізничних шляхів, також посилено охорону ключових об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте також:  У Польщі облили фарбою магазин з російським товаром й написали відомі слова про путіна

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024