Польща передасть в Україну печі для випічки хліба

16 Березня 2023, 10:20
Польща передасть в Україну печі для випічки хліба 513
Польща передасть в Україну печі для випічки хліба

Центр сімейних послуг у Лодзі фінансує виробництво хлібних печей, які поїдуть на схід України. 

Центр робить це за власні кошти, а також за гроші, які отримує від спонсорів, повідомляє Yavp.pl з посиланням на tvn24.pl.

Загалом приготують близько 150 таких печей, які будуть готові до транспортування у найближчі два тижні. Вартість однієї хлібної печі - 500 євро. Всередині неї знаходиться камінь, який при нагріванні зберігає температуру. У таку піч може поміститися дві-три буханки хліба. На їх випікання йде близько пів години.

У потребі таких печей директор лодзького Центру сімейних послуг ксьондз Аркадіуш Леховський переконався особисто під час поїздок в Україну та спілкуванні з гуманітарними організаціями.

«Часто в нашій міжнародній допомозі ми не завжди помічаємо речі, які здавалися б такими очевидними. Ми завжди дивимося зі своєї точки зору. Тільки коли ми туди поїдемо, побачимо, поговоримо, то виявляється, що не скрізь обов’язково потрібні генератори, а більше потрібні хлібні печі», – наголосив він. 

Разом з печами в Україну з Лодзі поїдуть і водоочисні станції. Крім того, Центр організує неподалік Львова майстер-класи з обслуговування подарованих печей. Кожен, хто захоче пізніше встановити їх собі, зможе прийти й навчитися правильно користуватися та пекти хліб.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024