США показали відео перехоплення винищувачами РФ американського безпілотника

16 Березня 2023, 13:55
США показали відео перехоплення винищувачами РФ американського безпілотника 669
США показали відео перехоплення винищувачами РФ американського безпілотника

Європейське командування збройних сил США опублікувало кадри зіткнення американського розвідувального безпілотника з російським винищувачем у вівторок над Чорним морем.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Нещодавно розсекречене відео показує критичні моменти зіткнення в повітрі під час перехоплення, яке, за словами Пентагону, тривало 30-40 хвилин.  

На іншій частині відеозапису російський літак робить ще один проліт. Наближаючись, він знову скидає паливо. Потім відео переривається. Трансляція з камери MQ-9 втрачена приблизно на 60 секунд. 

Коли відеозапис відновлюється, видно, що пропелер пошкоджений після перехоплення.

В результаті інциденту США затопили безпілотник. Росія заперечує факт зіткнення. 

Досі безпілотник не було знайдено і США не впевнені, що зможуть його повернути. 

Під час спуску дрона, перш ніж він упав у воду, оператори дистанційно стерли конфіденційне програмне забезпечення, зменшивши ризик потрапляння секретних матеріалів до рук ворога.

Американське командування зазначило, що MQ-9 виконував рутинні операції в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і збив російський літак, що призвело до катастрофи і повної втрати MQ-9.

«Літаки США і членів Альянсу продовжуватимуть діяти в міжнародному повітряному просторі, і ми закликаємо росіян поводитись професійно і безпечно», – заявив генерал ВПС США Джеймс Хеккер, командувач ВПС США в Європі і Африці.

Президент США Джо Байден був поінформований про інцидент, а в Білому домі дії Росії назвали «небезпечними, непрофесійними і нерозважливими».

США викликали посла Росії Анатолія Антонова у зв’язку з інцидентом у Чорному морі.

Речник Пентагону Патрик Райдер повідомив, що російський Су-27 зазнав певних пошкоджень при зіткненні з американським MQ-9.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024