Поблизу Бахмута поранено польського волонтера, в мікроавтобус влучила ракета

20 Березня 2023, 10:20
Поблизу Бахмута поранено польського волонтера 484
Поблизу Бахмута поранено польського волонтера

Посол Польщі в Києві Бартош Ціхоцький підтвердив інформацію про пораненого польського волонтера, який постраждав в Україні внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомляє TVN24.

У суботу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що поранення отримали двоє волонтерів з Польщі.

«Російська ракета влучила в автобус польських волонтерів, які везли гуманітарну допомогу в місто Часів Яр (в 10 кілометрах на захід від Бахмута). Двоє волонтерів отримали поранення», – написав він.

Геращенко додав, що одного з постраждалих евакуювали до лікарні у Дніпрі. 

Водночас Ціхоцький підтвердив поранення лише одного польського громадянина.

«Ми отримали інформацію про пораненого громадянина Республіки Польща. Йому надається медична допомога, і йому буде надана допомога», – сказав він, не розкриваючи жодних інших подробиць.

Про поранення одного волонтера з Польщі також повідомили Донецька ОВА і Донецька обласна прокуратура.

Агентство PAP також поспілкувалось з представником польської ініціативи допомоги «Nehemiasz». Саме у складі цієї групи їхали волонтери. Він розповів про двох поранених поляків.

«Мікроавтобус поляків, які належать до цієї ініціативи, був розстріляний у четвер пізно ввечері. Шестеро людей були поранені, серед них двоє поляків. Вони обидва живуть у Познані. Один з них перебуває у стабільному, але важкому стані. Інший – у більш легкому стані. Ми підтримуємо зв'язок з їхніми сім'ями та посольством у Києві. Хотілося б, щоб за тиждень-два ми змогли привітати їх у Польщі», – сказав він.

Він додав, що волонтери «були негайно евакуйовані із зони обстрілу, госпіталізовані і отримали медичну допомогу».

Читайте також: Ворог обстріляв Донеччину, серед поранених – волонтер з Польщі

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024