Дорожники відновлюють ремонт дороги поблизу Польщі

20 Березня 2023, 12:50
Дорожники відновлюють ремонт дороги поблизу Польщі 739
Дорожники відновлюють ремонт дороги поблизу Польщі
Дорожники відновлюють ремонт автошляху Червоноград – Рава-Руська в межах міжнародного проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні».

Про це повідомив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, інформує пресслужба відомства.

«Після перемовин з польською стороною агентство відновило ремонт прикордонних доріг у Львівській області як важливу складову логістики до сусідньої держави. Ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська стартував у липні минулого року. Це короткий маршрут від Луцька і Рівного до одного з найбільших пунктів пропуску з Польщею у Раві-Руській», зазначив він.

Найєм уточнив, що наразі розпочато ремонт штучних споруд на відрізку Белз – Рава-Руська та облаштовано тимчасові об’їзні дороги поруч з переправами. Також – в напрямку Рави-Руської дорожники зрізають старе зношене покриття та закінчують влаштування основи дорожнього одягу.

Як повідомлялось, відновлення дороги відбувається в межах міжнародної програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українського-польського кордону». Метою даного проєкту є розвиток соціально-економічних зв’язків з країнами ЄС шляхом покращення транспортного сполучення.

Реалізація проєкту передбачена в межах договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги. «Польський кредит» мав запрацювати ще у 2016 році, але реальний старт програми відбувся у 2020 році.

Читайте також: Генеральне Консульство Республiки Польща в Луцьку відновлює свою роботу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024