Лідери ЄС вимагають від Росії негайно вивести війська з України

24 Березня 2023, 10:10
Лідери ЄС вимагають від Росії негайно вивести війська з України 806
Лідери ЄС вимагають від Росії негайно вивести війська з України

Лідери ЄС, які зустрічалися 23 березня у Брюсселі у форматі Європейської ради, ухвалили резолюцію по Україні.

У ній лідери країн ЄС висловили непохитну підтримку народу України у боротьбі проти російської агресії, та закликали Росію негайно і безумовно вивести війська з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, йдеться в резолюції, оприлюдненій на сайті Європейської ради. 

«Європейська рада підтверджує рішуче засудження російської агресивної війни проти України, яка є демонстративним порушенням Хартії ООН, та наголошує на непохитній підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, як і невід’ємне право на самооборону проти російської агресії», – йдеться у документі.

Європейські лідери привітали положення Резолюції ГА ООН «Про принципи Хартії ООН для досягнення справедливого та тривалого миру в Україні», яка була ухвалена за широкої підтримки міжнародного спільноти. Вони підтвердили підтримку Формули миру Президента Зеленського і висловили готовність продовжувати працювати разом з Україною над реалізацією цього плану з 10 пунктів.

«Росія має зупинити агресію і негайно, повністю та безумовно вивести всі свої військові сили та прихильників з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – наголошується в документі.

У Брюсселі на саміті ЄС, першим питанням був розгляд ситуації в Україні. Перед главами держав та урядів європейських країн в режимі телеконференції виступив Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: ЄС оголосив про виплату Україні першого траншу макрофінансової допомоги в 3 мільярди євро

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024