Посли Британії та Польщі відвідали переселенців у модульному містечку Львова

27 Березня 2023, 19:15
Посли Британії та Польщі відвідали переселенців у модульному містечку Львова 469
Посли Британії та Польщі відвідали переселенців у модульному містечку Львова

Надзвичайні і Повноважні посли Великої Британії та Польщі в Україні Мелінда Сіммонс та Бартош Ціхоцькі відвідали переселенців – жителів найбільшого модульного містечка Львова. 

Саме за кошти цих країн вдалося побудувати цей тимчасовий прихисток для українців, повідомляє Укрінформ.

«Цей проєкт з побудови модульних містечок, який почався у квітні минулого року у Львові, зараз відображає єдність міжнародної спільноти навколо України, яка стала жертвою російської злочинної агресії. Я радий, що сім’ї знайшли тут прихисток. Бажаю, щоб ці містечка з одного боку об’єднали українців, які тут з різних регіонів України, а з іншого боку – нам усім би хотілось, щоб вони залишились пустими якнайшвидше і ви могли повернутись до своїх домівок», – наголосив посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі.

Посли в супроводі представників міської та обласної влади відвідали вимушених переселенців, ознайомилися з організацією побуту, дитячими інтерактивними просторами та облаштуванням інфраструктури. Разом з мешканцями висадили перші дерева на території біля модульних будинків.

«Мільйони українців через війну залишилися без даху над головою. Я дуже рада, що Велика Британія і Польща працюють разом для забезпечення тимчасовим житлом вимушених переселенців в Україні. Це містечко було побудоване досить швидко за підтримки уряду Польщі, а Британія надала 10 мільйонів фунтів в рамках цього проєкту, а також для забезпечення генераторами шкіл, лікарень та громадських центрів. Міжнародна спільнота об’єднується у нашій спільній рішучості підтримувати хоробрий народ України стільки, скільки буде потрібно», – зазначила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Містечко складається з восьми двоповерхових будівель, або 640 модулів, з них 480 закуплені, доставлені та змонтовані за кошти уряду Польщі та Урядової агенції зі стратегічних резервів цієї країни, а 160 модулів за кошти Великої Британії.

Це модульне містечко є найбільшим зі всіх тих, що знаходяться у Львові та розраховане на 1400 місць. Тут будиночки так званого коридорного типу. Люди, які живуть у модулях, виходять із кімнат не на вулицю, а у коридор, де краще зберігається тепло. А санвузли тут є не окремими блоками, а всередині. Також в приміщеннях є їдальні, де люди можуть приготувати собі їсти та попрати речі. 

Наразі в прихистку безкоштовно проживає понад 750 людей, майже всі вони – жителі трьох перших модульних містечок, які зводилися у місті раніше. В основному тут мешкають жінки з дітьми та люди похилого віку з Донецької, Луганської та Харківської областей.

Читайте також: Під час війни міжнародні організації виплатили українцям шість мільярдів гривень

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024