Безкоштовний потяг з Польщі до Німеччини для українців курсуватиме ще два місяці

28 Березня 2023, 18:20
Безкоштовний потяг з Польщі до Німеччини для українців 2486
Безкоштовний потяг з Польщі до Німеччини для українців

Курсування безкоштовного потяга «Перемишль - Ганновер» продовжили до травня 2023 року. 

Це спецпоїзд від Deutsche Bahn, який допомагає біженцям з України переїхати з Польщі до Німеччини, повідомляє Yavp.pl.

Купувати квитки на цей потяг не потрібно, вистачить бути на залізничному пероні під час його відправлення з Перемишля - о 22:30. 

У квітні поїзд курсуватиме через день по непарних числах. Дорога до кінцевої зупинки в Німеччині займає близько 17,5 годин. Єдина транзитна зупинка (для тих, хто планує їхати далі на Берлін) – в місті Франкфурт на Одері о 10:00 (+- 1 година). Прибуття у Ганновер Messe/Laatzen о 16:00 (+-1 година). 

Потенційним пасажирам евакуаційного потягу варто звернути увагу на те, що при посадці діє пріоритет:  
- люди з браслетами від Польського Червоного Хреста,  
- сім’ї з дітьми,  
- люди похилого віку, 
- люди з інвалідністю. 

Якщо після пріоритетної посадки ще залишаться місця, то пустять всіх інших охочих. В разі браку вільних місць потрібно звернутися до волонтерів Червоного Хреста, які допоможуть поселитися в пункт прийому біженців з України в Перемишлі і видадуть браслет, який гарантуватиме місце у наступному потязі через день. 

У поїздах спеціального призначення, як правило, є команда супроводу і волонтерів, які консультують подорожуючих і в разі потреби надають медичну допомогу. 

На вокзалі в Ганновері пасажирів зустрічатимуть працівники або волонтери, які вкажуть маршрут до центрів допомоги мігрантам. Деякі з них розмовляють українською, російською та англійською. 

Будьте обачні на вокзалі: поліція просить підлітків і жінок, які подорожують наодинці, не реагувати на підозрілі пропозиції житла, а звертатися лише до офіційних інстанцій. 
По прибуттю волонтери розкажуть, що робити далі. Завдяки розташуванню в центрі країни Ганновер відмінно з'єднаний із мережею Deutsche Bahn та є ідеальним транзитним хабом. Звідси буде зручно продовжити евакуаційну поїздку як територією Німеччини, так і іншої європейської країни.   

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024