Уряд Польщі вимагатиме скасування рішення Олімпійського комітету

29 Березня 2023, 14:55
Уряд Польщі вимагатиме скасування рішення Олімпійського комітету 1075
Уряд Польщі вимагатиме скасування рішення Олімпійського комітету

Заступник міністра закордонних справ Павел Яблонський заявив, що уряд Польщі вживатиме заходів для скасування рішення Міжнародного олімпійського комітету про дозвіл російським і білоруським спортсменам виступати на міжнародних змаганнях під нейтральним прапором.

Посадовець наголосив в ефірі Польського радіо, що рішення комітету дуже швидко використала російська пропаганда, а Путін поєднує спорт із політикою.

Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним федераціям і організаторам спортивних змагань дозволити спортсменам з Росії та Білорусі виступати індивідуально під нейтральним прапором, якщо спортсмени не пов'язані контрактами з військовими або активно не підтримують агресію.

Павел Яблонський нагадав, що Комітет не має відповідних механізмів, щоб перевірити, чи спортсмени відкрито підтримують агресора.

«Прем'єр-міністр дав доручення міністру спорту. Ми вживатимемо заходів, щоб скасувати це неправильне рішення, тому що категорично не можна поєднувати спорт з політикою. Тільки Путін поєднує спорт з політикою», — наголосив заступник міністра закордонних справ.

Читайте також: Близько 30 країн закликали МОК відсторонити росіян і білорусів від Олімпіади

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024