Депутати Європарламенту отримали квитки на потяг до Криму

30 Березня 2023, 17:48
Депутати Європарламенту отримали квитки на потяг до Криму 1008
Депутати Європарламенту отримали квитки на потяг до Криму

Рух «Жовта стрічка» передав депутатам Європарламенту листи від тих, хто чинить та підтримує спротив у Криму, а також квитки на потяг до українського Сімферополя.

Щойно Крим звільнять, а «Укрзалізниця» відновить із ним сполучення, 14 європарламентарів зможуть стати пасажирами перших залізничних рейсів на півострів, повідомляють у телеграм-каналі руху «Жовта стрічка».

Разом із квитками депутатам передали листи героїв, які чинять та підтримують опір у Криму: першої заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джапарової, активістів «Жовтої стрічки», кримськотатарської правозахисниці Таміли Ташевої, режисера й актора Ахтема Сеітаблаєва, головної редакторки «Української правди» Севгіль Мусаєвої, сестри незаконно ув’язненого окупантами кримськотатарського активіста Богдана ЗізиОлександри Баркової, режисера і сценариста Тимура Ященка, а також кримчанки — провідниці евакуаційних рейсів «Укрзалізниці». 

«Ці листи –  важливе свідчення кримського опору, про який Європа та світ майже нічого не знають, адже російська пропаганда давно намагається заглушити голос спротиву як на півострові, так і поза ним. 

Тепер ці історії почують голова Європарламенту Роберта Мецола, а також депутати Ріго Террас (Естонія), Пятрас Ауштрявічюс (Литва), Гі Вергофстадт (Бельгія), Радослав Сікорський (Польща), Віола фон Крамон-Таубадель (Німеччина), Наталі Луазо (Франція), Сандра Калнієте (Латвія), Роберт Бедронь (Польща), Андрюс Кубілюс (Литва), Сергій Лагодинський (Німеччина), Вітольд Ващиковський (Польща), Міхаель Ґалер (Німеччина), Анна Фотига (Польща).

Віримо, що вже скоро будемо зустрічати в українському Криму гостей з усього світу, а поки продовжуємо щодня нагадувати, що Крим — це Україна!» – йдеться у повідомленні.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024