Українським переселенцям в Австрії полегшили доступ до ринку праці

31 Березня 2023, 11:12
Фото ілюстративне 498
Фото ілюстративне

Вимушені переселенці з України отримають полегшений доступ до австрійського ринку праці.

Відповідне рішення Національна рада Австрії прийняла 30 березня, – пише Рубрика.

«У майбутньому власники картки переміщеної особи зможуть без дозволу влаштовуватися на будь-яку роботу в Австрії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, більше не буде необхідною попередня перевірка заробітної плати та умов праці, що вимагається наразі у випадку українських переселенців.

Крім того, парламент полегшив у двох сферах доступ до так званої червоно-біло-червоної карти, яка по-суті надає робочу візу. Так, регулярні сезонні мігранти в майбутньому для її отримання повинні будуть підтвердити знання німецької мови на рівні А1, а не А2. Крім того, для кваліфікованих працівників дефіцитних професій і засновників стартапів знання французької, іспанської та боснійсько-хорватсько-сербської мов на рівні B1 також буде враховуватися в каталозі з п'ятьма балами.

За таке рішення проголосували депутати Австрійської народної партії та «Зелених», які входять до урядової коаліції, а також опозиційна ліберальна партія NEOS. Дві інші опозиційні партії – Соціал-демократична партія Австрії та крайнє права (і проросійська) Австрійська партія свободи – не голосували за зміни.

Читайте такожВ яких країнах українці можуть оформити ID-картки

 

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024