Горохівський міський голова у складі української делегації побував у Франції

08 Квітня 2023, 15:07
Українська делегація у Франції 255
Українська делегація у Франції

Горохівський міський голова Віктор Годик у складі делегації керівників українських територіальних громад здійснив адвокаційну поїздку до Франції. 

Поїздку організувала Мережа захисту національних інтересів «АНТС», членкиня правління цієї організації Люсьєна Шум. Про це йдеться на сайті Горохівської міськради.

Протягом трьох днів керівники громад обмінювалися досвідом з французькими колегами. Однією з найважливіших зустрічей делегації відбулася у сенаті Франції з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям та сенаторами. Очільники громад також зустрілася з Головою групи дружби «Франція-Україна» в Національній асамблеї Франції Бенджаміном Хаддадом. Окрім цього, делегація мала зустріч з Рафаелем Глюксманом, депутатом Європейського парламенту, та радниками посла України у Франції. Усі високопосадовці висловили свою повну підтримку українському народу та запевнили, що будуть продовжувати підтримувати Україну у її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність.

Зокрема під час перебування української делегації у Франції відбулося історичне голосування французького парламенту, яким Франція визнала Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.

Під час адвокаційної поїздки також обговорювалися питання співпраці в галузі культури, освіти та науки, а також залучення інвестицій у проекти розвитку територій. Зустрічі з представниками французької влади та політики були плідними та відкрили нові можливості для співпраці між Україною та Францією.

Читайте також: Фонд BGV та Естонія запустили програму для безкоштовного протезування українців

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024