Чехія не планує приєднуватись до країн, які обмежують імпорт українського зерна

18 Квітня 2023, 09:20
Чехія не планує приєднуватись до країн, які обмежують імпорт українського зерна 463
Чехія не планує приєднуватись до країн, які обмежують імпорт українського зерна

Чехія не збирається слідом за найближчими сусідками України забороняти імпорт українського зерна задля захисту місцевих виробників сільгосппродукції.

Про це йдеться у комюніке пресслужби міністерства сільського господарства Чехії, пише Європейська правда.

Міністр сільського господарства Зденек Некула сказав, що Чехія поки не планує забороняти імпорт української сільгосппродукції. Втім, країна посилила контроль за якістю продукції – зокрема, з вмістом певних речовин. Поки перевірки не виявили проблем. 

Як зазначають у відомстві, односторонні рішення Польщі, Угорщини та Словаччини щодо імпорту українського зерна суперечать правилам єдиного ринку ЄС та СОТ і ситуація, що спричиняє невдоволення фермерів низки європейських країн, потребує якогось централізованого рішення на рівні ЄС. 

 

«Важливо, щоби Єврокомісія та окремі країни ретельно відстежували вплив українського імпорту, зокрема на ринок ЄС і національних виробників. Втім, односторонні заборони з боку окремих країн нічого не вирішують. Нам потрібно на рівні ЄС домовитися про правила щодо транзиту сільгосппродукції з України до європейських портів», – зазначив міністр.

Нагадаємо, днями міністр сільського господарства Явор Гечев заявив, що Болгарія розглядає можливість заборони імпорту українського зерна за прикладом Польщі та Угорщини.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024