Країни G7 продовжать тиснути санкціями на росію і підтримувати Україну

18 Квітня 2023, 10:05
Країни G7 продовжать тиснути санкціями на росію і підтримувати Україну 287
Країни G7 продовжать тиснути санкціями на росію і підтримувати Україну

Міністри закордонних справ країн Великої сімки (G7) пообіцяли й надалі виступати єдиним фронтом проти агресивної війни росії в Україні і заявили про відданість посиленню й застосуванню жорстких санкцій проти москви.

Про це йдеться в комюніке за результатами їхньої зустрічі в японському місті Каруїдзава, пише Укрінформ.

«Воєнні злочини та інші жорстокості, такі як напади росії на цивільне населення і критично важливу цивільну інфраструктуру, не можуть бути безкарними... Ми як і раніше віддані посиленню санкцій проти росії та повному їх виконанню… і підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно», – йдеться в комюніке.

Очільники МЗС також наголосили на неприйнятності «безвідповідальної ядерної риторики росії та її погроз розгорнути ядерну зброю в білорусі».

Окрему увагу в комюніке приділено спробам інших держав допомогти росії ухилитися від санкцій і надати військову підтримку.

«Ми підтверджуємо наш заклик до третіх сторін припинити допомогу росії у веденні війни або заплатити за це високу ціну. Ми посилимо нашу координацію для запобігання і реагування на постачання зброї третіми сторонами до росії і продовжимо вживати заходів проти тих, хто надає матеріальну підтримку росії», – зазначено в комюніке.

Погоджений топдипломатами документ підготовлений як шаблон для майбутнього саміту лідерів країн G7, який відбудеться в Хіросімі наступного місяця, і включає формулювання щодо Ірану, М’янми, нерозповсюдження ядерної зброї та інших важливих глобальних питань.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024