США виділяють Україні 325 мільйонів доларів військової допомоги

19 Квітня 2023, 21:00
США виділяють Україні $325 млн військової допомоги 668
США виділяють Україні $325 млн військової допомоги

Білий дім у середу оголосив про виділення указом президента США Джо Байдена чергового пакета військової допомоги Україні на суму 325 мільйонів доларів.

Про це йдеться в повідомленнях Білого дому та Міністерства оборони США.

До нового пакету допомоги входять додаткові боєприпаси для систем HIMARS, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, протитанкові керовані ракети TOW, протитанкові комплекси AT-4, протитанкові міни та підривні боєприпаси для знешкодження перешкод.

Крім того, допомога містить понад дев’ять мільйонів боєприпасів для стрілецької зброї, чотири автомобілі матеріально-технічного забезпечення, високоточні авіаційні боєприпаси, контрольно-діагностичне обладнання для технічного обслуговування та ремонту автомобілів, обладнання для охорони портів та гаваней та запасні частини та інше польове обладнання.

Пакет військової допомоги виділений у межах президентської Ініціативи зі скорочення озброєнь, яка дозволяє лідеру США в надзвичайних ситуаціях передавати зброю із американських запасів.

До слова, останній пакет військової допомоги на суму 2,6 мільярда доларів США оголошували на початку квітня.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Росії США надало військової допомоги Україні на суму близько 33 мільярдів доларів.

Читайте також: США виділили черговий пакет військової допомоги Україні

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024